GODINU DANA OD KADA SE ODRONIO DEO OBALE NA PESKARI

Ispitivanja tla u septembru

Sezona kupanja na Peskari uveliko traje – pompezno je otvorena sredinom juna uz svirku, nastup animatora, vožnju skuterima na vodi, najavu „zanimljivih sportskih i zabavnih sadržaja”. Nije bilo reči o delu obale koji se prošlog jula urušio naočigled mnogobrojnih kupača, od kojih, srećom, niko nije bio povređen. Ni godinu dana posle nezgode nije jasno zašto je deo plaže propao i može li se to ponovo desiti.
U pitanju je desna strana obale Peskare, koji se naziva i starim delom, a koja je ove godine ograđena, kaže za naš list Radiša Dupljanović, direktor javnog preduzeća Gradska stambena agencija, koje upravlja ovim kupalištem.
– Pristup tom delu plaže je zabranjen. Ispitivanja tla tokom proleća nisu bila moguća zbog čestih i obilnih kiša, tako da će biti obavljena u septembru – kaže Dupljanović, uz napomenu da će o bezbednosti kupača ove sezone brinuti 10 spasilaca.
Odmah nakon odronjavanja obale, Peskaru su prošle godine, kako su izveštavali gradski mediji, obišli komunalni i građevinski inspektori, kao i predstavnici JVP „Vode Vojvodine”.


Međutim, iz ovog preduzeća za naš list objašnjavaju da nisu nadležni za zrenjaninsko kupalište, dodajući da se treba obratiti vodnoj inspekciji. Do zaključenja ovog izdanja „Zrenjanina”, na telefonske pozive upućene vodnoj inspekciji (Odeljenje za vodoprivredu Srednjobanatskog okruga Pokrajinskog sekreterijata za vodoprivredu) – nije bilo odgovora.
Podsetimo, krajem jula prošle godine, u prepodnevnim časovima, u desnom delu Peskare kupači su čuli pucanje tla, nakon čega se obala odronila, a spasilac i član obezbeđenja tada su izjavili da ne pamte da se na zrenjaninskom kupalištu išta slično desilo.

M. M.