Goran Knežević gradonačelnik Zrenjanina!

Piše: Dalibor Bubnjević

Šta očekuje gradonačelnika Zrenjanina na početku novog mandata? Ništa lepo! Pred njim će biti brojni izazovi sa kojima će morati da se suoči do kraja godine. Najpre će mu zadatak biti da raskine ugovor sa onim likovima koji se okupljaju oko nečeg što se naziva „fabrika vode“. Potom će morati da potera (ne)radnike na obilaznici, kako nas više ne bi pravili budalama. Slede mu, zatim, neprijatni razgovori o kafileriji koja guši bar četvrtinu populacije.
Nakon što obavi operativne zadatke, pažnju će usmeriti na strateške! Mora pogurati raspisivanje javne nabavke za auto put Novi Sad – Zrenjanin – Beograd. S druge strane, nužno je pružiti odgovore na brojna pitanja kada je reč o najvećoj investiciji na Balkanu (Linglong).
Budimo iskreni, samo osoba izuzetnog političkog autoriteta može se suočiti sa svim pobrojanim problemima. U pitanju su ne samo lokalni, već i nacionalni izazovi. Sledstveno navedenom, odluka Gorana Kneževića (koja je podržana i u Beogradu) da pomogne rodnom gradu je logična. Knežević je bio nosilac liste SNS na poslednjim izborima, a bio je prvi čovek Zrenjanina od 2004. do 2009. godine.
Uveren sam da je Goran Knežević, u ovom momentu, najbolje rešenje za prvog čoveka grada. Nadam se da moja očekivanja, kao ni brojnih sugrađana, neće biti izneverena…