GORAN KOVAČEVIĆ O POSLOVANJU „GOMEKSA” U AKTUELNOJ SITUACIJI

Ne treba praviti kućne zalihe

Pretpostavljam da će biti problema samo sa proizvodima iz uvoza, ali to je najvećim delom roba za koju postoji zamena. To ne treba da zabrinjava građane – kaže Kovačević

Pretpostavljam da će biti problema samo sa proizvodima iz uvoza, ali to je najvećim delom roba za koju postoji zamena. To ne treba da zabrinjava građane – kaže Kovačević
U zenjaninskoj prodavnici „Total”, Kompanije „Gomeks”, 22. marta su mogućnost da kupuju imali naši stariji sugrađani. O tome kako je protekao taj dan, o poslovanju u vanrednom stanju, kao i o snabdevenosti prodavnica, razgovarali smo sa Goranom Kovačevićem, direktorom ovog trgovinskog lanca.
– U nedelju između četiri i sedam sati ujutro u „Totalu” je pazarilo 238 kupaca, a prosečan račun iznosio je oko 2.000 dinara, što je oko tri puta više nego obično. Sledeće nedelje će za ove kupce biti otvoreno više prodajnih objekata – oko 170, a o svim detaljima naši kupci mogu da se informišu i na našem sajtu www.gomex.rs.

Kako u ovim uslovima rade druge prodavnice”Gomeksa”?
– Svi naši maloprodajni objekti, kao i sve ostale službe rade normalno, prilagodili smo se novim uslovima poslovanja i ne očekujem da će doći do bitnog poremećaja u snabdevanju. Pretpostavljam da će biti problema samo sa proizvodima iz uvoza, ali to je najvećim delom roba za koju postoji zamena. To ne treba da zabrinjava građane, jer zbog toga neće imati problema.

Naše sugrađane najviše brine hoće li biti dovoljno osnovnih životnih namirnica?
– Snabdevanje osnovnim životnim namirnicama je kontinuirano i stabilno, nema naznaka da će biti bilo kakvih ograničenja kupovine. Trenutna lošija snabdevenost nekih trgovina je najviše posledica skraćenog radnog vremena i uvođenja policijskog časa, pa ima daleko manje vremena za dostavu robe od skladišta do prodavnice, to se odvija usporeno. Snabdevanje Srednjobanatskog okruga će se u potpunosti normalizovati tokom iduće nedelje, ali u svakom slučaju nema potrebe za nerazumnim gomilanjem kućnih zaliha.

Šta planirate narednih nedelja i ubuduće?
– Nakon kraćeg stanja šoka, sve službe su se prilagodile datoj situaciji i sistem funkcioniše normalno. Poslovanje u sledećih nekoliko nedelja će bukvalno zavisiti od zdravstvenog stanja zaposlenih. Prema našem planu, ukoliko se u nekoj prodavnici pojavi zaraza, istog momenta će se ta trgovina zatvoriti, radnici te smene će morati na pregled i kućni karantin. Potom će biti urađena detaljna dezinfekcija robe, opreme i prostora, a nakon dan ili dva, druga smena će nastaviti normalno poslovanje.

Brranka Jajić