GRAD ZRENJANIN SUFINANSIRA PROJEKTE IZ OBLASTI SPORTA

Raspodeljeno 20 miliona dinara

Od 18 sportskih organizacija čije će projekte podržati Grad, najviše novca opredeljeno je Sportskom savezu Zrenjanina – 3,8 miliona dinara

Lokalna samouprava je ove godine (do sada) za finansiranje sportskih klubova, saveza i organizacija raspisala dva konkursa i raspodelila ukupno 90 miliona dinara. Za sufinansiranje programskih aktivnosti namenjeno je 70 miliona dinara i na taj način podržan je rad ukupno 145 sportskih kolektiva.
Sredinom maja objavljena je lista onih kojima je odobren novac za sufinansiranje projekata. Pare je dobilo 18 klubova i saveza za koje je izdvojeno ukupno 20 miliona dinara. Jedan od uslova za dobijanje sredstava bio je da sportski kolektivi za realizaciju projekata obezbede 20 odsto sopstvenih finansija.
Od 18 onih čije će projekte finansirati Grad, najviše novca opredeljeno je Sportskom savezu Zrenjanina (3,8 miliona dinara) i Ženskom košarkaškom klubu Proleter 023 (2,9 miliona dinara). Po dva miliona dinara odobreno je Košarkaškom klubu Petrovgrad i Rvačkom klubu Proleter, a po 1,6 miliona dinara Rukometnom klubu Proleter i Srednjobanatskom okružnom košarkaškom savezu Zrenjanin. Sportsko fudbalsko udruženje Proleter 2006-Zr, Košarkaški klub Proleter Naftagas, odbojkaški klubovi Klek Srbijašume i Klek MD Zrenjanin, kao i Fudbalski klub Radnički Zrenjanin raspolagaće sa po 800.000 dinara.
Osim onih koji su dobili novac za projekte, konkurisalo je još 58 sportskih kolektiva, ali su njihove prijave odbijene.
Podsetimo da je za sufinansiranje programskih aktivnosti najviše para dobio Sportski savez Zrenjanina (3,15 miliona dinara). Rvački klub Proleter, Košarkaški klub Proleter Naftagas, Odbojkaški klub Klek Srbijašume, Ženski odbojkaški klub Klek MD Zrenjanin i Rukometni klub Proleter raspolažu sa po 2,5 miliona dinara. Džudo klubu Proleter namenjeno je 1,5 miliona dinara, a Stonoteniskom klubu Banat i Vaterpolo klubu Proleter po milion dinara. Ženski rukometni klub Proleter raspolagaće sa 900.000 dinara, a košarkašicama Proletera 023 namenjeno je 800.000 dinara, koliko je dobio i Košarkaški klub Petrovgrad. Sufinansira se i više od 30 fudbalskih klubova, a najviše novca (1,5 miliona dinara) opredeljeno je za FK Radnički Zrenjanin.

B. M.