GRAĐANI PONOVO UPUTILI ŽALBE NA RAD GRADSKOG PREVOZNIKA

Mini-bus – maksi problemi

Nedavno je sugrađanka Valentina Avramović na Fejsbuk stranici „Apsurdi Zrenjanina” postavila fotografije prepunog mini-busa prevoznika „Banat trans” i izazvala burne reakcije i komentare.
– „Banat trans”. Relacija Beograd – Zrenjanin. Kada smo krenuli svi smo sedeli. Da li je normalno da u jeku epidemije bude ovako skučeno i da prima uz put još putnika?
Naravno da nije. Da li je normalno da putnici stoje u međugradskom saobraćaju? Naravno da nije. Slike sam prosledila saobraćajnoj i zdravstvenoj inspekciji. Kome iz Zrenjanina bih mogla da prosledim ovu bizarnost? – pita se Valentina Avramović.
Na njene fotografije nadovezao se Marko Isakov.
– Tuga od grada… Još veća tuga od gradskog auto-prevoznika… Slika i prilika jednog grada i situacije… Ne daj ti Bože da zavisiš od njih i od njihovog prevoza… – kaže između ostalog Isakov.
Eržebet Mijajev je napisala da slučaj treba prijaviti isključivo inspekciji i da se u ovom slučaju ne poštuju nikakve mere za bezbednost putnika.
– Žalosno. Ovde je bitan samo profit – dodaje ona.

BAHATOST I NEMAR PREVOZNIKA
Zrenjaninci su se u komentarima žalili i na cenu karte, lošu uslugu koja nije u skladu sa plaćenim iznosom stanične. Jedna od poruka je i da je ovo što nam se dešava sramota za ceo Grad, kao i nepoštovanje svih epidemijskih mera koje su još uvek na snazi.
Bahatost i nemar prevoznika takođe je jedna od konstatacija zabrinutih građana.
U diskusiju se uključila i Valentina Stojkov pitanjem koje je delimična odbrana.
– Da li smo mi postali malo razmaženi, malo netolerantni? Da li smo se pre ikakvog komentara zapitali da li je isplativo za tu firmu da autobusi budu poluprazni? Da li nam smetaju divlji taksisti koji voze jeftinije? Ko se od nas redovno vozi autobusom? Nemojte selektivno da budete uplašeni, zabrinuti za svoje zdravlje, a kad stignete na odredište trk u šoping po prodavnicama. Šta je sa privatnim autobusima koji razvoze u doba ove smrtonosne pandemije po Divčibarama, Fruškoj gori? Hajde malo da budemo realni i stavimo prst na čelo pre nego nešto napišemo – stoji u komentaru Valentine Stojkov koji je naišao na negodovanja.
Da se situcija ponovila potvrdila je Tijana Tornjanski komentarom.
– Išla sam isti dan, ali onim u 9 časova. Ista situacija svaki put, ko sedi-sedi, al’ većina stoji ceo put – kaže ona.
Kako bi dobili informacije i od druge strane, kontaktirali smo sa nadležnima u „Banat transu”. Odgovor nam je dao Goran Agramović, šef saobraćaja.

IZVINJENJE „BANAT TRANSA”
– Naglasio bih da naša kompanija od početka pandemije nije otpustila nijednog zaposlenog, uprkos tome što radimo smanjenim kapacitetom. Uspeli smo u tome zahvaljujući, pre svega pomoći države, ali i kreditnog zaduženja, čija nas otplata tek čeka. Ta želja za očuvanjem svakog radnog mesta je dovela do toga da kompanija gleda da svede sve ostale troškove na najmanju moguću meru. Zbog toga je i došlo do situacije, da se u vozilu od 20 mesta na relaciji Beograd – Zrenjanin našlo više od 20 putnika.
Mi, koliko smo upućeni, relaciju ka Beogradu i Novom Sadu vozilom od 20 mesta obavili smo samo dva puta, verovatno se sve pritužbe takvog tipa odnose na te slučajeve, ali to svakako ne umanjuje našu grešku – objasnio je Goran Agramović i dodao da svaki put, za svaki dan, autobuske stanice sa kojih saobraća „Banat trans” blagovremeno obaveštava o kapacitetu vozila sa svaki polazak.
– Nadam se da se propusti tog tipa ubuduće neće dešavati. Upućujem izvinjenje svim korisnicima naših usluga, koji su morali da stoje u autobusu od Beograda do Zrenjanina. To im zaista nije trebalo – iskren je bio Agramović.
Miroslava Malbaški