GRAĐANI „RUŽE” SE NEDELJU DANA SMRZAVALI BEZ GREJANJA ZBOG KAŠNJENJA RADOVA

Ko je kriv – viša sila

Na hiljade ljudi se danima smrzava, a u naselju živi dosta starijih sugrađana. Mnogi su se porazboljevali. U stanovima je 10 stepeni. Radijatori su hladni i u osnovnoj školi i u vrtiću – požalila se redakciji prošle nedelje Verica Nikolić iz naselja „Ruža Šulman”. Grejna sezona je u ovom delu grada počela nedelju dana kasnije zbog kašnjenja radova na vrelovodnoj mreži u Pančevačkoj ulici.
Kako navode iz „Gradske toplane”, ovaj posao na trasi dugoj 350 metara trebalo je da bude gotov do 1. oktobra. Ugovor sa izvođačima radova potpisan je 23. jula, a radovi su odmah započeti. Međutim, tekli su znatno sporije od planiranog, najpre zbog zaraze majstora virusom korona, a potom i zbog vremenskih neprilika.
– Izvođači su zato vršili radove sa smanjenim brojem radnika na gradilištu od predviđenog. S druge strane, tokom avgusta su temperature išle i preko 36 stepeni, dok je kiša krajem septembra i početkom oktobra dodatno usporila radove. Pored svih vremenskih neprilika, radnici su bili na terenu i obavljali svoj posao – naveli su iz „Toplane”.
M. Maričić

Opširnije u štampanom izdanju