GRADONAČELNIK ČEDOMIR JANJIĆ: Obilaznica i zdrava pijaća voda u 2017.

Godina koju ispraćamo bila je više nego uspešna sa naše tačke gledišta. Bilo je mnogo infrastrukturnih radova, a biće velikih napora u narednoj godini – istakao je gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, na završnoj konferenciji za medije, danas, u Gradskoj upravi. – U planu je rekonstrukcija puta Zrenjanin-Žabalj, čiji radovi kreću u aprilu mesecu. Uz pomoć Vlade Srbije napravićemo obilaznicu, a započemo i radove na najskupljem objektu, a to je most na Begeju. Završićemo atar na Gradnulici, raskrsnicu u Mihajlovu, što će rasteretiti saobraćaj, obezbedićemo zdravu pijaću vodu, prilagodićemo i ulaz u zonu „Jugoistok“.

Kroz kratak film, „Sto događaja koji su obeližili 2016“, predstavljen je deo onoga što je tokom 2016. postignuto, a kako je gradonačelnik najavio, neće se odustati od asfaltiranja ulica, kopanja i sanacije kanalizacija u naseljenim mestima. Očekuje da Zrenjanin u tome bude najbolji u Srbiji. Zahvaljujući prekoganičnoj saradnji, izgradiće se biciklistička staza od Zrenjanina do rumunske granice, kao i staza od Zrenjanina do Novog Sada.  Kada je turizam u pitanju, napravljen je veliki pomak u organizaciji manifestacije „Dani piva“, koja je okupila značajan broj turista i gostiju. Potrudiće se da naredni budu još bolji, a nada se da će Zrenjanin biti domaćin sličnih događaja, koji bi bili u ineteresu promocije grada Zrenjanina.

Gradonačelnik Čedomir Janjić je siguran da će, kako je rekao, mnogo toga realizovati i da će naredna godina biti jednako uspešna kao 2016.

 

I.I.

Foto: Jovan Njegović Drndak