GRADONAČELNIK JANJIĆ POSETIO KNIĆANIN: Počinjemo novi talas gasifikacije

– Gasifikacijom Knićanina, Grad Zrenjanin, „Srbijagas” i izvođač radova „Bobar Beška” počinju radovе na uvođenju gasa u veći broj sela koja su iskazala potrebu za ovim energentom. Pune tri decenije nisu imala prilike da ga dobiju. Na gasifikaciju Knićanina, koja će trajati оko tri meseca nadovezuje se uvođenje ovog energenta u Tarašu i Belom Blatu, a zatim tokom jeseni – u Perlezu i Čenti. Pozivam građane ovih sela da se opredela za nabavku i ugradnju priključara već tokom polaganja ulične mreže. Kako saznajem od ljudi iz NIS-a, i firme koja izvodi radove, plaćanjem oko 20 hiljada dinara proći će pet puta jeftinije nego ako se za to odluče kasnije – poručio je gradonačelnik Čedomir Janjić prilikom današnje posete Knićaninu.

Pored prednosti koje pruža grejanje na gas, argument je i to što nijedan, pa ni najmanji investitor neće da dođe ako nema na raspolaganju prirodni gas kao energent. Koliko je posao ozbiljan vidi se po tome što se planira polaganje oko 300 kilometara gasnih cevi.

Kako ocenjuju predsednik Saveta Mesne zajednice Srđan Mitić i sekretar MZ Srbislav Stojković najmanje polovina domaćinstava se već izjasnila za priključenje na gasnu mrežu niskog pritiska.

Samo u Knićaninu biće položeno oko 21 kilometar gasnih cevi i biće podignuta merno regulaciona stanica.

Ukupna vrednost radova i opreme koja se ugrađuje u ovoj talas gasifikacija mesta na području grada Zrenjanina je više od 14 miliona evra. Sredstva je obezbedio izvođač radova i poslovne banke, u saradnju sa gradom Zrenjaninom. Nenad Bobar, direktor „Bobar Beška“ procenjuje da će se investicija isplatiti za desetak godina.

Gradonačelnik je u pratnji seoskog paroha, jereja Petra Šljokića, i aktivista Mesne zajednice obišao i hram posvećen silasku svetog Duha na apostole čija se izgradnja ubrzano nastavlja.

M. Stoin

Foto: Jovan Drndak Njegović