GRADSKA TOPLANA PRIVODI KRAJU OJAČAVANJE TOPLOVODNE MREŽE: Grejanje počinje najranije 1. oktobra

Daljinsko grejanje u kućama i stanovima u Zrenjaninu može da počne najranije 1. oktobra, pod uslovom da temperatura prethodnog dana u 21 sat ne pređe 12 stepeni Celzijusove skale. Grejna sezona zvanično počinje 15. oktobra. Hoće li radijatori biti topli i pre sredine narednog meseca, znaće se, dakle, najranije u ponedeljak i zavisiće od temperature u nedelju uveče.

Sinoć u 21 čas temperatura u Zrenjaninu bila je plus 9, a jutros u osam časova iznosila je plus 6 stepeni!

Građani koji izvode radove na unutrašnjoj instalaciji (u stanovima) treba da ih hitno završe, a najbolje je nazvati dispečersku službu Gradske toplane (3150-160).

Radnici Gradske toplane su, sa kooperantima iz firmi MV „Invest“ i GOAL, priveli kraju polaganje oko 1.000 novih predizolovanih vrelovodnih cevi. Oko 750 metara savremenih cevi koje gubitke toplote svode na minimum, položeno je u ulici Brigadira Ristića – kućni brojevi od 1 do 19, 110 metara kod dečjeg vrtića „Sunčica“ u naselju „Ruža Šulman“ i 150 metara kod višespratnice poznate kao „Lepa Brena“.

Unutar kruga „Gradske toplane“ servisirane su cirkulacione pumpe i postrojenje za hemijsku pripremu vode, a za koji dan sledi i servisiranje gorionika snage 70 megavata. Istovremeno, vodom se dopunjavaju instalacije u zgradama.

Cena daljinskog grejanja za stanove sa ugrađeim deliteljima toplote je 5,43 dinara po kilovat času stvarno utrošene tolotne energije (varijabilni deo) plus 29,76 dinara po kvadratnom metru (fiksni deo koji se plaća svh 12 meseci). Vlasnici koji se nisu opredelili za ugradnju delitelja plaćaju 212,57 dinara po kilovatu instalisane snage grejnih tela (radijatora) u stanu. Cene su bez PDV od 10 procenata.

Cena prirodnog gasa je 35,01 dinar po kubnom metru.

Cene nisu menjane četiri godine.

M. S-n.