GRADSKO VEĆE ODLUČILO: Svakom novorođenčetu novac i poklon

Gradski budžet Zrenjanina isplaćivaće po 50 hiljada dinara za svako prvorođeno, odnosno po 35 hiljada dinara za svako naredno dete – odlučilo je danas Gradsko veće Zrenjanina.

Svakom novorođenčetu pripada i poklon paket u vrednosti od 6.000 dinara – odlučeno je na današnjoj sednici Veća.

Obe odluke su trajne, s tim što se iznosi mogu menjati iz godine u godinu.

Doneto je i nekoliko odluka koje bliže određuju učešće Grada u stipendiranju najboljih učenika i studenata, kao i prevoz studenata sa područja Grada, koji studiraju u Zrenjaninu.

Gradsko veće je donelo i potrebne odluke o prodaji 4.500 kvadratnih metara zemljišta u svojini Grada za stambenu izgradnju i oko 10.000 kvadratnih metara prostora za podizanje industrijskih pogona u građevinskoj zoni „Jug“ firmi „Kompresor inženjering“ koja se bavi remontom opreme visokog pritiska za procesnu i naftnu industriju. Vrednost zemljišta je oo 23 miliona dinara, a kupci su dužni da za pet godina podignu objekte za koje su se obavezali da će izgraditi na kupljenom zemljištu.

Oglas za prodaju gradskog zemljišta bio je raspisan u avgustu, a nadležna komisija zasedala je u septembru, tako da se može reći da je postupak tekao veoma brzo i efikasno.

M. S-n.