HOR „PANONIKA” – PETI ROĐENDAN PROSLAVILI VIRTUELNO SA PUBLIKOM

Pevanje je emotivno isceljenje i naš izvor radosti

Mešoviti hor „Panonika”, osnovan 1. aprila 2015. godine, ovih dana obeležava pet godina postojanja. Iako su imali velike planove za proslavu rođendana, usled situacije u kojoj smo se svi našli i nemogućnosti da održavaju redovne probe, odlučili su da svoj značajan datum obeleže sasvim drugačije.

SVAKO PEVAO OD KUĆE
Zorica Kozlovački, dirigentkinja, kaže da su hteli da učine nešto korisno radeći ono što najbolje znaju.
– Navikli smo na redovne probe, mnogo nam nedostaje zajedničko pevanje i druženje, zato smo rešili da nastavimo da pevamo iz svojih domova i podržimo internet akciju „Ostani kod kuće” – priča naša sagovornica i dodaje da su horisti napravili video snimke u kućnim uslovima. Svako je pevao svoj glas, a potom je urađena montaža gde su svi video-snimci povezani i hor je zapevao onlajn.
– Ovo je bio ogroman izazov za nas. Amaterski smo ansambl i nikada pred sobom nismo imali ovakve tehničke i vokalne zahteve. Ponosna sam na sve članove. Snimke su nam poslali i naši bivši pevači koji žive u drugim gradovima, jedan je stigao čak iz Kine i ponovo smo pevali zajedno – kaže Zorica Kozlovački.
Izabrali su da izvedu tradicionalnu afričku pesmu „Ukuthula” u kojoj svaka strofa počinje rečima koje su nam u ovim trenucima bitne – mir, spasenje i pobeda.
Pevanje je emotivno isceljenje, izvor radosti, kaže Zorica Kozlovački, preporučujući svima da pevaju iz sveg glasa.
Miroslava Malbaški

Opširnije u štampanom izdanju