IGOR MIROVIĆ JUČE U SEČNJU – Pažnja manje razvijenim opštinama

U resornim republičkim ministarstvima i pokrajinskim sekretarijatima posebna pažnja ubuduće će biti posvećena manje razvijenim banatskim opštinama – izjavio je u četvrtak, 17. novembra, Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade, prilikom posete opštini Sečanj. On je naglasio da je ideal da u svakoj opštini bude po jedna fabrika poput one koju firma „Sveti Nikola“, gradi u obližnjoj Sutjesci.

predsednik-pok-vlade-u-secnju-i-sutjesci-2– To se neće desiti preko noći, ali mi ćemo nastojati da zajedničkim radom nadležnih ministarstava, pokrajinske administracije i lokalnih samouprava to bude naš konačni cilj – rekao je Mirović i dodao da je pokrajinska administracija pouzdan partner, naglasivši da je tamo gde god je nešto dogovoreno, to je i sprovedeno i realizovano.

predsednik-pok-vlade-u-secnju-i-sutjesci-3Mirović je rekao i da je sa svojim domaćinom Predragom Miloševićem, predsednikom opštine I njegovim saradnicima dogovoreno da se u Sečnju organizuje sastanak predstavnika pokrajinskog Sekretarijata za poljoprivredu, ovdašnjih preduzeća i registrovanih poljoprivrednih proizvođača, kako bi im bile predstavljene mere osmišljene za intenzivni poljoprivredne proizvodnje.

predsednik-pok-vlade-u-secnju-i-sutjesci-4Zajedno sa Igorom Mirovićem juče je Sečnju bio i direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nedeljko Kovačević, a gosti iz Novog Sada obišli su gradilište buduće fabrike za takozvanu hladnu preradu povrća i voća, a koju u Sutjesci gradi sečanjska firma „Sveti Nikola”.
L.Z.