IGOR MIROVIĆ U ZRENJANINU: Zajedničkim projektima do boljeg Zrenjanina

Pokrajinska vlada i Grad Zrenjanin pripremiće u ovoj i sledećoj godini niz zajedničkih projekata koji će poboljšati kvalitet života u našem gradu. U Zrenjanin stiže dosta investitora, a očekuju se i neki novi o kojima do sada nije bilo reči u javnosti.

Ovo je izjavio predsednik Vlade AP Vojvodine Igor Mirović koji je danas, sa sardnicima, pokrajinskim sekretarom za zdravstvo Zoranom Gojkovićem i pokrajinskim sekretarom za sport i omladinu Vladimirom Batezom, posetio Zrenjanin.

Pokrajinski primijer Igor Mirović je o ovim projektima razgovarao sa gradonačelnikom Zrenjanina Čedomirom Janjićem, a zatim je posetio Opštu bolnicu „Đorđe Joanović” i Gradski stadion.

Prema rečima Mirovića, dogovoreno je da se zajedničkim snagama rekonstruiše stadion u Karađorđevom parku, na kojem će biti izgrađena moderna atletska staza i postavljena rasveta, kao i da se osavremeni zrenjaninska Bolnica, gde je u toku izgradnja jedne od angio-sala, a u kojoj trenutno nema valjanog sistema za regulisanje temperature i čiji jedan deo prokišnjava.

Razgovarali smo i o nizu komunalnih projekata i o uređenju kompleksa jezera u gradu – objasnio je Mirović. – Dali smo nalog upravi Opšte bolnice da intenzivira sve projekte koji se tiču održavanja, ali i rekonstrukcije pojedinih blokova. Ne možemo da dozvolimo da jedna tehnički dobro uređena bolnica nema sistem za klimatizaciju, ili da prokišnjava krov. To moramo hitno da menjamo i zato smo dali nalog da se pripremaju projekti za sve te stvari koje možemo uraditi sa malo sredstava, a koje puno znače ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Već u septembru ili u oktobru, kako je rekao Mirović, biće održana druga zajednička sednica Pokrajinske vlade i Vlade Srbije, na kojoj će biti razmatrani projekti od interesa za lokalne samouprave u celoj Vojvodini, a u kojima može da učestvuje i Republika. Brojna ministarstava i Vlada Republike Srbije, kako je istakao, već učestvuju i u projektima u Zrenjaninu i to je „dobar primer podele i finansijskog i organizacionog tereta, kako bi se zajednički, kroz jednu koordinisanu politiku, intervenisalo i poboljšalo stanje i u delu zdravstvenog sektora, u ustanovama socijalnog staranja, obrazovanju, ali i u komunalnoj infrastrukturi“.

Pokrajina će pomoći Zrenjaninu i u uređenju komunalne infrastrukture.

Ono što je dobro u Zrenjaninu jeste da ima projektnu spremnost, što znači da su lokalna samouprava, gradonačelnik i njegovi saradnici spremni da za kratko vreme pripreme projekte i da onda zajednički tragamo za izvorima finansiranja – istakao je Mirović.

Gradonačelnik Janjić je podsetio da u poslednjih godinu dana nije bilo pokrajinskog sekretara koji bar jedanput nije posetо Zrenjanin, a predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović već drugi put, što je, kako je rekao, velika razlika u odnosu na neki prethodni period.

Siguran sam da će, zahvaljujući zajedničkim snagama, stadion u Karađorđevom parku već sledećeg leta biti skroz drugačiji i verujem da ćemo uspeti da organizujemo velika atletska takmičenja – rekao je Janjić. – To je ono što većina Zrenjaninaca očekuje.

Gradonačelnik se zahvalio Pokrajinskoj vladi na razumevanju i na učešću i u svim drugim projektima.

B. JAJIĆ
FOTO. J. NJEGOVIĆ DRNDAK

mirovic (8) mirovic (7) mirovic (6) mirovic (5) mirovic (4) mirovic (3) mirovic (2) mirovic (1)