Ima li u Zrenjaninu opozicije?

Piše: Dalibor Bubnjević

Nema kvalitetne vlasti bez snažne opozicije! Navedenu krilaticu često ćete čuti od političara koji dolaze iz država koje imaju viševekovnu parlamentarnu tradiciju. Sledstveno navedenom, interes vladajuće strukture je da ima moćnog suparnika sa druge strane, jer jedino na taj način će unaprediti vlastiti rad.
Ko je danas realna opozicija u Zrenjaninu? Demokratska stranka sve više gubi na elanu. Međutim, dvoje mladih odbornika (Alisa Kockar i Miroslav Kalanj) ne odustaju od posvećenog kritičkog delanja. Njihov primer ne slede stariji sledbenici Dragana Šutanovca.
Iz javnog aktivizma, mogao bi se steći utisak da pokret „Dosta je bilo“ u Zrenjaninu ima samo dva člana – Svetlanu Vukobratović i Igora Ratkovića. Pomenuti dvojac u svom postupanju podseća na Sašu Radulovića, budući da pokušava da bude analitičan, konkretan i upečatljiv. Nejasno je zašto ostali ne slede njihov primer?!
Deluje da Liga socijaldemokrata Vojvodine vodi podvojeni život. Jednu stranu političkog spektra konstituišu uvek aktivni Aleksandar Marton i Vladimir Milošev, dok drugu (zbunjujuću) predvodi mr Dejan Čapo. U interesu sledbenika Nenada Čanka je da sinhronizuju obe političke sfere delovanja, jer jedino na taj način će uspeti da povrate rezultat koji su izgubili na poslednjim lokalnim izborima.