INDUSTRIJSKA ZONA „JUGOISTOK“: Kompanija „Mera“ gradi proizvodnu halu

Gradska uprava se prethodnih godina trudila da promoviše Zrenjanin kao dobro mesto za investiranje i to definitivno daje rezultate, ocenio je gradonačelnik Čedomir Janjić prilikom današnje posete Kompaniji „Mera“.
Nakon kupovine zemljišta u industrijskoj zoni „Jugoistok“, zrenjaninska kompanija „Mera“, koja se bavi projektovanjem, nabavkom, montažom i održavanjem elektroenergetske i druge opreme, prošle godine je započela gradnju proizvodne hale i upravne zgrade, na površini od 6.850 kvadratnih metara. Vrednost investicije je oko 500.000 evra, a to je samo jedna od nekoliko kompanija koje trenutno grade proizvodne pogone u ovdašnjoj industrijskoj zoni. Osim preduzeća „Mera“, pogone grade i kineski „Linglong“, nemački „GPK“, novosadski „Pionir-gas“, kao i tri investitora iz Zrenjanina – „MV Invest“, „Trenč“ i „Agrounija“.
– Trudili smo se svih ovih godina da strane kompanije prepoznaju Srbiju i Zrenjanin kao mesto za njihov razvoj. A posebno mi je zadovoljstvo kada imam priliku da posetim domaću, zrenjaninsku firmu, koja se uspešno razvijala trideset godina i koja sada širi svoje kapacitete – istakao je Janjić.
On je dodao da lokalna samouprava čini sve kako bi investitorima omogućila da što pre dobiju dozvole za gradnju pogona, jer to znači više novih radnih mesta i bolji standard građana.
Vlasnik i direktor Kompanije „Mera“ Đorđe Vlatković podsetio je da je ova firma osnovana 1990. godine i da je u to vreme imala samo jednog zaposlenog. U međuvremenu, broj radnika je porastao na blizu 80. Ovo preduzeće danas je prepoznatljiv partner investitorima u domenu naftne, petrohemijske, farmaceutske i prehrambene industrije u Srbiji i regionu, kao i najvećih svetskih proizvođača merno – regulacione, elektroenergetske i mašinsko – tehnološke opreme i sistema automatskog upravljanja.
– Dalja kretanja na tržištu zavisiće od relacija koje uspostavimo sa velikim svetskim sistemima. Planiramo da do kraja godine završimo investiciju u industrijskoj zoni, koja će nam olakšati poslovanje – kazao je Vlatković.
On je dodao da su se čelnici kompanije sve ove godine trudili da afirmišu firmu, kako bi bila interesantna za sredinu u kojoj posluje, ali i okruženje.
– Svaki put kada nam je bila potrebna pomoć ili podrška, mi smo je dobili od lokalne samouprave, u skladu sa mogućnostima koje ona ima. Zahvalio bih se gradonačelniku na tome – rekao je Vlatković.

Kabinet Gradonačelnika