ISTRAŽIVALI SMO: DA LI JE ZRENJANIN SPREMAN DA UGOSTI UČESNIKE EVROPSKOG PRVENSTVA U KOŠARCI ZA ŽENE , DA LI SU ISKORIŠĆENI POTENCIJALI KOJIMA RASPOLAŽEMO

Iz Banata, Srbija do evropskog zlata

Pozivam sve Zrenjanince da dođu i da navijaju za našu reprezentaciju, a svakako očekujem da će Hala biti ispunjena do poslednjeg mesta na svim utakmicama – rekao je gradonačelnik Čedomir Janjić

Manje od sedam dana je preostalo do početka važnog sportskog događaja koji će se održavati i u našem gradu. Reč je o 37. Evropskom prvenstvu u košarci za žene koje počinje 27. juna, i trajaće do 7. jula. Održaće se u sportskim arenama četiri grada (Beograd, Niš i Zrenjanin u Srbiji, odnosno Riga u Letoniji), u skladu sa pravilima Međunarodne košarkaške federacije (FIBA). Grad na Begeju i Kristalna dvorana biće u ulozi domaćina kada će se igrati utakmice grupe D gde nastupa i Srbija.
Istraživali smo da li je, i u kojoj meri Grad Zrenjanin, a sa njime i ostali sportskougostiteljski objekti spremni za doček sportskih delegacija i navijača.

SPORTSKI DOGAĐAJ GODINE
– Ovo je najveći sportski događaj ove godine u Srbiji. Drago mi je da je košarka pobedila i da će pored Niša i Beograda i Zrenjanin videti najbolje košarkašice Evrope.
Zrenjanin je apsolutno spreman da ugosti sve četiri reprezentacije, s tim što je naša domaćin, za šta je takođe bilo teško izboriti se. U toku su poslednje pripreme na svim poljima. Svi smeštajni kapaciteti su popunjeni. Stižu nam košarkašice Belgije, Rusije, Belorusije i Srbije. U našem hotelu će biti i Fiba sudije, instruktori i ostali menadžment. Očekujemo i veliki broj novinara koji su se akreditovali za ovaj događaj – ističe Darko Karan, predsednik Košarkaškog saveza Vojvodine.
Novinarski tim:
D. Petrović, Ž. Mišić, M. Maričić i M. Malbaški

Opširnije u štampanom izdanju