IZABRANA NOVA UPRAVA ŽENSKOG RUKOMETNOG KLUBA PROLETER

Dragiša Albulj preuzeo kormilo
– Ženski rukometni klub Proleter nije prestao da postoji. Klub koji će za par godina obeležiti sedamdeset godina od osnivanja, ima budućnost – izjavio je Dragiša Albulj, novoizabrani predsednik Proletera na konferenciji za novinare. U novoj upravi su još Marko Marjanović, Goran Šimičić, Branko Karlovčan i Nemanja Radlovački.
– Proleter je istupio iz Super B lige odlukom prethodnog rukovodstva, a po mom mišljenju to je bilo ishitreno – istakao je Albulj. – Nakon toga se nagađalo da li će klub i dalje postojati i da li je ugašen. Proleter su stvarale mnoge generacije rukometašica, ne smemo olako da se igramo njegovim imenom i tradicijom. Uveren sam da ćemo voljom, energijom i novim idejama Proleter vratiti na mesto koje mu pripada.
Albulj je dodao da klub ima podršku lokalne samouprave i gradonačelnika Čedormira Janjića.
– Razgovarali smo sa igračicama. One će se vratiti u klub, sada su privremeno ustupljene drugim ekipama – rekao je trener Dragan Lazarov. – Naša pionirska i mlađa pionirska ekipa takmiče se i dalje, a prvi tim će uskoro ponovo biti na okupu. Ubrzo ćemo se vratiti u Prvu ligu sever, a naš cilj je Super liga.

B. JAJIĆ