IZMEĐU BOKE I JARKOVCA, U OPŠTINI SEČANj

Atarski put biće i podloga za asfalt

Najveći deo novca dobijenog od zakupaca 13.000 hektara državnog zemljišta, Opština Sečanj uložiće u izgradnju atarskih puteva. Kao što je nedavno najavio prvi čovek ove lokalne samouprave, Predrag Rađenović, prošlog petka, 11. oktobra, počela je izgradnja atarskog puta Boka-Jarkovac.
– Radovi na oko devet kilometra puta biće završeni za sedam do osam dana od momenta kada dođu mašine. Taj put je finansiran od strane lokalne samouprave u iznosu od 35 miliona dinara, uz pomoć Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu koji je za ovu namenu izdvojio dvadeset miliona. Sama priprema i postupak izrade puta je takav da će on biti idealna podloga za buduće asfaltiranje, pa ćemo nastojati da u narednom periodu tu deonicu i asfaltiramo. Naravno da će poljoprivrednicima biti jednostavnije da stižu do svojih njiva, da će lakše da iznose svoje poljoprivredne proizvode – rekao je Predrag Rađenović.
Rađenović se krajem protekle nedelje i lično uverio kako napreduju radovi i iskoristio priliku da poljoprivrednike, vlasnike okolnih njiva, zamoli da put ne koriste dok ne bude potpuno završen, jer teškom poljoprivrednom mehanizacijom, dok ne bude dobro sabijena, podlogu puta mogu da oštete.

B. Š.