JANKOV MOST REŠIO JEDAN OD SVOJIH PROBLEMA

Renovirana ambulanta
Oboleli stanovnici Jankovog Mosta na pomoć lekara od nedavno ponovo čekaju u lepo okrečenim prostorijama seoske ambulante. Nakon skoro tri decenije, majstori su ovde ponovo ušli i odradili šta se od njih očekuje.
– Danas smo svedoci da je rešen jedan od najvećih problema sela. Kompletna drvena stolarija je zamenjena, novi su i nameštaj i podovi. Vrednost radova je oko 2,2 miliona dinara. Novac su obezbedili Republički fond za zdravstveno osiguranje i Dom zdravlja Zrenjanin, kojima dugujemo veliku zahvalnost. Ambulanta, u kojoj radi doktorka Otilija Bibu Barna iz susednog Mihajlova, na raspolaganju je meštanima dva dana u sedmici; utorkom i četvrtkom. Nadam se da će u najskorije vreme u te dane početi da radi i apoteka. Jankov Most je malo mesto, ima oko 500 stanovnika, dosta je staračkih domaćinstava. Veze sa Zrenjaninom nisu sjajne, niti je prevoz jeftin, pa je pitanje zdravstvene zaštite i apoteke utoliko važnije – kaže Igor Vorgić, potpredsednik Saveta Mesne zajednice Jakov Most.
Pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura istakao je ovom prilikom dobru saradnju lokalne samouprave i Doma zdravlja sa Mesnom zajednicom Jankov Most, ne samo kada je reč o ambulanti, nego i pri rešavanju drugih, svakodnevnih problema.
Svečanosti povodom završetka radova na zgradi ambulante u Jankovom Mostu prisustvovali su direktor Doma zdravlja Miodrag Subić, pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Dragan Ćapin i član Gradskog veća Pero Pilipović.

M. S-n.