JKP „VODOVOD I KANALIZACIJA”: REŠAVAMO I DO DESET KVAROVA DNEVNO

Dotrajala mreža upozorava – vreme je za zamenu!

Pad pritiska ili potpuni prekid vodosnabdevanja gotovo da su postali svakodnevica Zrenjaninaca. Kroz Savezničku, Pupinovu, Jevrejsku, Sarajlijinu, Topličinu, Ulicu Svetozara Markovića, Dr Zorana Kamenkovića i mnoge druge voda je, izbijajući iz asfalta, pravila potočiće koji su se slivali niz saobraćajnice. Pucanje cevi, dugo čekanje na sanaciju ili privremeno rešenje problema pokrenuli su brojna pitanja o uzrocima havarija na koja građani čekaju odgovore nadležnih.
Iz JKP „Vodovod i kanalizacija” objašnjavaju da su česte oscilacije pritiska, usled prekida vodosnabdevanja u vremenu dok je taj deo posla obavljala tzv. fabrika vode, za posledicu imale veći broj problema na vodovodnoj mreži i da je taj broj dostizao i do deset kvarova dnevno. Neujednačenost vodosnabdevanja desila se u vremenu kada se ono vršilo preko postrojenja, odnosno „fabrike vode”, naveli su iz „Vodovoda”.
– Nakon što je „Vodovod” preuzeo snabdevanje, pritisak u mreži se stabilizovao, što je automatski uticalo i na drastično smanjenje broja kvarova na mreži. Međutim, ostalo je da se reši više od dvadeset problema na različitim lokacijama – rekao je Siniša Gajin, rukovodilac službe informisanja i poslovnih komunikacija u „Vodovodu”.
J. Šormaz

Opširnije u štampanom izdanju