JOŠ JEDAN USPEH ZRENJANINSKIH GIMNAZIJALACA: Selena i Relja doneli nagrade

Učenici prirodnomatematičkog smera Zrenjaninske gimnazije Relja Mihić (3/10) i Selena Milutin (2/9) postigli su veoma zapažene rezultate na ovogodišnjem Republičkom takmičenju iz matematike koje je održano 10. marta na Mašinskom fakultetu u Beogradu. Relji, kome matematiku predaje profesor Goran Manigoda, pripalo je drugo, dok je Selena, kojoj je mentor profesor Vojin Tolmač, osvojila treće mesto na takmičenju.

– Matematika je moj omiljeni predmet još od osnovne škole, a rešavanje zadataka mi predstavlja zadovoljstvo. Htela bih, pre svega, da se zahvalim direktoru Škole i mom profesoru Tolmaču na znanju i izdvojenom vremenu. Svake subote, sa puno posvećenosti i truda, držao nam je dodatne časove i spremao nas za ovo veoma važno takmičenje. Redovno sam ih posećivala, radila i trud se isplatio – izjavila je učenica Selena Milutin.

Relja Mihić, koji pored matematike voli da svira gitaru, a u slobodno vreme se rekreativno bavi i veslanjem planira da posle Gimnazije upiše Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu.

– Osvojio sam drugo mesto na takmičenju i veoma mi je drago. Najviše me raduje to što neću morati da polažem prijemni ispit prilikom upisa na fakultet, tako da mi je to olakšavajuća okolnost. Ove nagrade ne bi bilo da nije mog mentora, profesora Manigode kojem se posebno zahvaljujem – iskren je učenik Relja Mihić.

Učenicima je danas čestitao i zahvalio im se na uspehu i promovisanju Škole i Grada direktor Zrenjaninske gimnazije Milan Radković.

– Čestitam našim uspešnim đacima Relji i Seleni na postignutom uspehu koji je odraz njihovog marljivog rada i truda. Predstavljajući našu Školu doprinose boljem kvalitetu rada, ali i promovišu svoje predmetne profesore – kaže Radaković.

M.Malbaški

Foto: Jovan Njegović Drndak