JOVANA ARSIĆ OBEZBEDILA JE UČEŠĆE NA OLIMPIJSKIM IGRAMA

Zaveslaji od Begeja do Tokija

Kada 2016. godine nije uspela da se plasira na Olimpijske igre koje su održane u Rio de Žaneiru, veslačica Jovana Arsić nije odustala niti se pokolebala. Naprotiv, naša sugrađanka je nastavila vredno da radi, napredovala je i ojačala, a ovih dana postala je 65. član olimpijskog tima koji će Srbiju od 23. jula do 8. avgusta predstavljati u Tokiju. Zrenjanin će tako nakon 37 godina i uspeha našeg najboljeg veslača Milorada Stanulova, na Igrama imati predstavnika u veslanju. Vizu za Japan Jovana je obezbedila na evropskim kvalifikacijama u italijanskom Varezeu.
– Četiri meseca spremala sam se za to takmičenje. U tom periodu bilo je mnogo poteškoća, moj trener Dušan Kovačević nije mogao da prisustvuje delu priprema jer je oboleo od kovida i mnogo je vremena proveo u bolnici. Ipak, fizički sam se dobro spremila, vratila sam svoju staru tehniku veslanja i verovala u sebe. U Japanu želim da se borim za medalju. Do Olimpijskih igara ostala su još četiri meseca, dovoljno vremena „da uhvatim čamac” i preveslam što više kilometara. Sada sam opuštenija, mogu potpuno da se posvetim treninzima i da radim na miru – rekla nam je dvadesetdevetogodišnja Jovana Arsić koja je veslanjem počela da se bavi u „Zreneksu”, a od 2017. godine nastupa za beogradsku Crvenu zvezdu.

U trenucima velike sreće, mlada veslačica ne zaboravlja svoj grad, prvi klub i trenera Veselina Vučićevića, posebno naglašavajući da joj je on preneo ljubav prema veslanju.
– Zauvek ću biti ponosna na svoj mali klub i veliku ljubav koju sam dobila od Vese, svog najdražeg trenera i drugog oca kojeg mnogo volim – istakla je Jovana.
Radost ne krije ni Veselin Vučićević koji kaže da je uvek verovao u Jovanu. On dodaje da je još kada je kao devojčica došla da trenira veslanje video da je talentovana i vredna, da radi sa mnogo elana i volje.
– I sada se redovno čujemo, kada dođe u Zrenjanin i vidimo se, uvek rado sasluša moje savete. A ja joj kažem da na takmičenjima treba samo da se opusti i da vesla onako kako to inače radi na treninzima, da pokaže ono što može i ne razmišlja o rivalkama – naglasio je Vučićević.

B. MANDIĆ

  • OSTVAREN SAN
    Milorad Stanulov okitio se srebrom 1980. u Moskvi i bronzom 1984. u Los Anđelesu i najbolje zna kakav je uspeh plasman na Olimpijske igre i šta to sportistima znači.
    – Ako je san svakog sportiste učešće na Olimpijskim igrama, onda je Jovana san ostvarila. Sada je vreme da se sprema i za nešto više od učešća. Jovana ulazi u zrele veslačke godine, pred njom su ovogodišnje Olimpijske igre, ali i novi olimpijski ciklus kada bi mogla da ostvari maksimalne rezultate. Verujem da ona to želi i može – istakao je naš trofejni veslač.