JUBILEJ OŠ „PETAR PETROVIĆ NJEGOŠ“: Četiri i po decenije rada i uspeha

Svečanom akademijom u Narodnom pozorištu u petak 11. maja, i brojnim aktivnostima održanim juče u školi, obeležen je jubilej najveće i najmlađe osnovne škole u regionu. Zrenjaninska Osnovna škola „Petar Petrović Njegoš“ osnovana je 15. maja 1973. godine, u naselju Bagljaš, kada je imala 75 odeljenja i 2.200 učenika. Škola je za sve ove godine dobila mnogobrojna priznanja, a moto je „Kroz izazove, do uspeha – zajedno“.

Na uspehe, prisutne na svečanoj akademiji podsetio je Miroslav Brnjoš, direktor škole koja sada ima 1.200 učenika, a jedini u gradu bave se i obrazovanjem odraslih. Voditelj programa bila je Olivera Jović, a svečanost je počela školskom himnom koju je izveo školski hor četvrtog pet i četvrtog šest razreda. Učenici sa svojim nastavnicima priredili su, zajedno sa gostima, predškolcima iz vrtića „Bambi“ , učenicima OSŠ „Deveti maj“, COTK „Đerđef“ program ispunjen radošću i pozitivnom energijom. Gost je bio i glumac Jovica Jašin.

skola njegos003_

Svečanosti su prisustvovali Snežana Oluški Vlačić, koja je na čelu Školske uprave za Banat, predsednik Skupštine grada Oliver Mitrović, gradski većnik Slaviša Vlačić, sveštenstvo crkve Svetog arhangela Mihajila i dugi.

U subotu, školsko dvorište i hol bili su prepuni đaka koji u učestvovali u kreativnim radionicama, a svoj štand imali su i volonteri  Crvenog krsta. Organizovane su i izložbe kućnih ljubimac i cveća. Predstavljen je i projekat preduzetne škole „Turistički vodič starih zanata“ koji podržavaju Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Fondacija „Univereksport“.

M.B.

Foto: Jovan Njegović Drndak

Detaljnije u štampanom izdanju

skola njegos002_

skola njegos001_