JUČE U KRISTALNOJ DVORANI U ZRENJANINU: Zlatni, srebrni i bronzani stonoteniseri paraolimpijci

U zrenjaninskoj Kristalnoj dvorani održano je juče Državno ekipno prvenstvo za osobe sa invaliditetom, pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za sport i Grada Zrenjanina, a u organizaciji Stonoteniskog kluba Zrenjanin K2. Učestvovali su i zlatni, srebrni i bronzani paraolimpijci Srbije, Borislava Perić Ranković, Nada Matić i Mitar Palikuća, kao i član Olimpijske ekipe i domaćin Goran Perlić i njihov selektor Zlatko Kesler. Prisustvovao je i sekretar Sportskog saveza Zrenjanin Simo Salapura.

– U Rio de Žaneiru smo ostvarili ono što je bilo moguće samo teorijski – podseća Zlatko Kesler. – Zlato Borislave Perić Ranković, bronza Nade Matić, srebro u ekipnom takmičenju koje su osvojile Borislava i Nada i bronza Mitra Palikuće najveći je uspeh stonotenisera Srbije sa invaliditetom. Nadali smo se jednoj medalji a naprvaili smo pravo čudo. U Zrenjaninu postoje svi uslovi za takmičenja stonotenisera sa invaliditetom a domaćini su uspešni organizatori.

(Opširnije u sledećem broju lista lista „Zrenjanin)
B.Jajić

Foto Ivan Pančić

dsc_0372-srebrni-iz-ria-borislava-i-natasa dsc_0333-o dsc_0308-o dsc_0280-o dsc_0381-srebrni-iz-ria-u-mecu-sa-zrenjaninkama