KANCELARIJA ZA MLADE OBELEŽILA DVANAESTI ROĐENDAN: Omladina je pokretačka snaga Grada

Svečanom akademijom u baroknoj sali gradske kuće i dodelom zahvalnica pojedincima i kolektivima koji su ih podržali, Kancelarija za mlade grada Zrenjanina obeležila je danas svoj dvanaesti rođendan. Osnovna aktivnost Kancelarije je pružanje pomoći i briga o mladima, ali i kordinacija sa lokalnom samoupravom, nevladinim organizacijama, osnovnim i srednjim školama, spotskim savezima, kulturno-umetničkim društvima, i svim ostalim institucijama u kojima su mladi ciljna grupa.

Više o radu govorio je Marko Miškeljin, saradnik Kancelarije za mlade.

– Kancelarija za mlade Grada Zrenjanina obeležava dvanaest godina uspešnog rada i time se ubraja u pionire omladinske politike u Republici Srbiji. Godinu iza nas okarakterisao bih kao uspešnu, i pohvalio bih sve volontere koji su učestvovali na skoro svim važnijim događajima u gradu – rekao je Miškeljin i dodao da će Kancelarija raditi na novim projektima i afirmaciji mladih.

Podrška omladini i njihovoj politici, ali i ovoj Ustanovi su lokalna samouprava, na čelu sa gradonačelnikom Čedomirom Janjićem, Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu, kao i Sportski savez Grada Zrenjanina.

– Populacija mladih, đaci, studenti, uopšte naša omladina, osnovna su pokretačka snaga razvoja naše lokalne samouprave i Grada, i u tom smislu se trudimo da raznim programima i projektima podržimo njihov rad i razvoj kao i njihove inicijative i predloge koje nam redovno dostavljaju. I u narednom periodu ćemo nastaviti da izdvajamo sredstva iz budžeta koja su namenjena stipendijama za đake i studente – istakao je pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura dodavši da će čelnici lokalne samouprave uvek stati na stranu mladih.

Za najvolontera za 2019. godinu proglašen je Lazar Došenović.

M.Malbaški

Foto: Jovan Drndak Njegović