KAPITEN VATERPOLISTA LUKA BOSIĆ OČEKUJE BOLJE REZULTATE

Čast je igrati u elitnoj ligi

Nastup u Super ligi vaterpolisti Proletera počeli su sa tri poraza: od Valisa u Valjevu (10:9), Radničkog u Kragujevcu (13:5) i prošlog vikenda od Šapca u Zrenjaninu (9:10). Kapiten Proletera Luka Bosić nije klonuo duhom, naprotiv, optimista je. Veruje u svoj tim i kaže da će bolji rezultati doći u narednom periodu.
– Imali smo težak raspored na startu prvenstva. Bilo je prilike da osvojimo bar bod, ali nije se dalo. Valjevci su odlična ekipa, u tom gradu se mnogo ulaže u vaterpolo. Velikoj četvorci u koju spadaju Radnički iz Kragujevca, Novi Beograd, Crvena zvezda i Partizan, teško da će bilo ko otkinuti bodove. Šapčanima smo pružili izuzetno snažan otpor, ali nismo se domogli bodova – ističe Bosić.
Ovog vikenda Proleter će u Novom Sadu odmeriti snage sa Vojvodinom, a sagovornik „Zrenjanina” smatra da njegova ekipa može da se izbori za pozitivan rezultat. Posle toga igraju protiv Naise i Zemuna koji nisu nepobedivi. U tim duelima Proleter će pokušati da uknjiži bodove koji će garantovati mirniji nastavak takmičenja.
– U poslednja tri kola jesenjeg dela šampionata očekuju nas susreti protiv Novog Beograda, Partizana i Crvene zvezde. Čast nam je što možemo da igramo protiv njih i verujem da će nam te utakmice biti neprocenjivo iskustvo. Stručnjaci smatraju da je Novi Beograd, uz italijanski Proreko, najjača ekipa na svetu – rekao je Luka Bosić.
Proleter će se prvi put takmičiti u Regionalnoj ligi. Zrenjaninci su u A-1 ligi – grupa B gde su još: Vojvodina, Zemun, POŠK iz Splita, Zadar 1852 i Triglav iz Kranja. Predviđeno je da se odigraju tri turnira: prvi je od 18. do 21. novembra, drugi od 14. do 16. januara, a treći od 4. do 6. marta. Prvi domaćin je Novi Sad.
– Raduje nas učešće u Regionalnoj ligi. Moći ćemo snage da odmerimo sa jakim sastavima, stičemo iskustvo, ali i da posećujemo neke gradove bivše Jugoslavije – dodao je kapiten Proletra.

  • ZNANJE PRENOSI NA PODMLADAK
    Iako je veoma mlad (rođen je 13. februara 1998. godine u Zrenjaninu), Luka Bosić kao kapiten predvodi ovu generaciju Proletera koja se prošle sezone izborila za elitni rang. Igrao je za Radnički iz Kragujevca, kao i za nekoliko beogradskih klubova te mu nastup u Super ligi nije stran. Osim toga, Luka zajedno sa Nemanjom Matkovićem trenira podmladak.
    Lepo je prenosti znanje i iskustvo na mlađe, volim da radim sa decom. Vaterpolo je lep sport, zato pozivam decu da dođu na Gradski bazen i da treniraju. Mi smo vaterpolo nacija, imamo mnogo talentovane dece i smatram da ćemo i ubuduće biti na samom vrhu – rekao je Bosić.

D. Petrović