Kaurić političar, a ko je lopov?

Piše: Dalibor Bubnjević

Hapšenja po jugozapadu Srbije šokirala su mnoge viđenije političare u Banatu! Zašto je to tako? Sve ove godine bili su uvereni da su zaštićeni. Prilikom svakog pojedinačnog otuđenja u glavama im je bila (po)misao da će ih zaštititi politička partija kojoj pripadaju. Kako je vreme proticalo, tako su njihovi apetiti postajali sve veći.
Nezvanično se može čuti da su mnogi podrhtavajući čitali vesti u vezi sa zloupotrebama oko javne rasvete. Ni u najluđim košmarima im se nisu javljale vesti poput one koju prate na javi. U trenutku bespuća, hvataju se za novčanike, kako bi proverili da li im je u džepu i dalje partijska knjižica. Međutim, u narednom momentu Predsednik im zadaje završni udarac, saopštavajući na konferenciji za novinare da nema zaštićenih.
Građani su sa oduševljenjem dočekali obraćanje Aleksandra Vučića! Bahatost pojedinaca je dosegla neslućene razmere. Mnogi su mandat započeli sa jednim sakoom, a završavaju sa stotinama hiljada evra. Pritom im braća posuđuju novac i postaju ugostitelji, iako žive od činovničke plate.
S druge strane, nakon osam godina, moralni pobednik je Goran Kaurić! On je jedini Zrenjaninac u Vladi Vojvodine. Unatoč brojnim otkazima, podmetanjima i pretnjama, dokazao je da je političar. Drugi su se isto tako predstavljali, ali se ispostavilo da su, pre svega, skloni otuđenju tuđe stvari…