KONCERT ZRENJANINSKE FILHARMONIJE NA TRGU SLOBODE: Publika uživala u disko hitovima 80-ih

Zrenjaninska filharmonija, novosadski „Big Bend“ i tenor Bela Mavrak, poreklom iz Zrenjanina, sinoćnim koncertom na Trgu slobode opravdali su očekivanja Zrenjaninaca. Bio je to muzički spektakl koji će još dugo pamtiti ovdašnji ljubitelji klasične muzike. Pored Mavraka, okupljenima na glavnom gradskom trgu, na kom skoro da nije bilo slobodnbog mesta, disko hitove 80-ih pevali su Zoran Šandorov, Danka Adamov i Mirna Radulović. Dirigent je bio Fedor Vrtačnik.

bela mavrak (14)

– Izuzetno sam srećan što sam ponovo pevao pred Zrenjanincima. Gde god da sam, širom sveta, ja sa ponosom kažem da sam ovde odrastao, završio školu, i naučio da sviram klavir. Zahvaljujući pokojnom profesoru Slobodanu Bursaću, dobio sam podsticaj da se pevanjem bavim profesionalno. Dakle, da nije bilo njega, možda, ne bih bio pevač – rekao je Bela Mavrak.

Direktor Zrenjaninske filharmonije Roman Bugar istakao je da su muzičari uložili veliki napor da bi se što bolje pripremili za nastup pred Zrenjanincima.

– Obećali smo Zrenjanincima spektakl i napravili smo ga. Drago mi je što smo od nastupa filharmonije stvorili brend. Ideja koju sam imao pre desetak godina sada je dobila svoj puni i pravi smisao i zbog toga mi je posebno drago i zahvalan sam svima na podršci – dodao je Roman Bugar.

M.Ml.

Foto: Jovan Drndak Njegović

Opširnije u štampanom izdanju

bela mavrak (23)

bela mavrak (21)

bela mavrak (20)

bela mavrak (25)

bela mavrak (24)

bela mavrak (22)

bela mavrak (16)

bela mavrak (15)

bela mavrak (17)