Ko nam toči piće na Trgu slobode?

Piše: Dalibor Bubnjević

U Zrenjaninu je potrebno raspustiti komunalnu policiju i inspekciju! Razlog je veoma jednostavan, u njihovom treniranju strogoće stradaju samo građani koji nemaju ničiju zaleđinu. Najčešće smo svedoci da se Zrenjaninci pojavljuju pred nadležnim sudovima kako bi objasnili zašto nisu tražili saglasnost za pesak koji su istovarili ispred kuće. Bilo je i ekstremnijih slučajeva, kada su vlasnici vozila bili kažnjavani zbog parkiranja sopstvenih automobila na tzv. zelenoj površini ispred doma u kojem žive.
Nikada ovi redovi ne bi bili ispisani da je zakon jednak za sve! S obzirom da regulativna oštrica ne dotiče svakog na isti način, opravdano se postavlja pitanje da li neko njome treba i da se služi.
Konkretno, komunalcima je trebalo godinu dana da shvate da investitor splava mora da plati korišćenje državnog zemljišta za skalameriju, koja je bila na obali begejskog jezera. Slična je bila situacija kada je ugostitelj u ulici Koče Kolarova posekao drveće i napravio parking na tom mestu.
Ovih dana smo svedoci još očiglednijeg bezakonja! Niko ne zna ko je postavio štandove za prodaju pića na Trgu slobode?! Naime, navedena lokacija nikad nije bila ponuđena na licitaciji, pa ovdašnji privrednici opravdano postavljaju pitanje ko je u privilegovanom položaju? Licemeri bi (ne)opravdano pomenuli jedinku koja se odaziva na naziv DAKSI.