KONFERENCIJA NA TEHNIČKOM FAKULTETU: Obrazovanje za savremeno doba

Tehnički fakultet „Mihajlo Pupin“, Zrenjanin, Univerzitet u Novom Sadu, organizovaće 29. juna Internacionalnu konferenciju informacionih tehnologija i razvoja obrazovanja 2018. (ITRO 2018).

Održavanje Konferencije „Informacione tehnologije i razvoj obrazovanja – ITRO 2018“ organizuje se sa ciljem da se kroz tematski i sadržajni koncept povežu nauka, struka i obrazovanje, prvenstveno posmatrajući nastavni proces kao osnovu informacionog društva. Tendencije razvijenog sveta kreću se u skladu sa nastojanjem UNESCO-a da se unapredi ovo područje, u odnosu na potrebe života i rada u 21. veku. Potrebno je oceniti stanje, detektovati probleme i perspektive razvoja obrazovanja od strane kompetentnih stručnjaka i nastavnika, kao i uticaj razvoja obrazovanja na razvoj društva u celini.
Centralna tema ovog skupa jeste Obrazovanje za savremeno doba”. Učestvovaće i predstavnici Ministarstva prosvete nauke i tehnološkog razvoja, Unije poslodavaca Srbije, ZREPOKA – Zrenjaninskog poslovnog kruga i kompanija koje posluju u regionu, direktori gimnazija i srednjih stručnih škola…
Konferenciju Tehnički fakultet „Mihajlo Pupin“ organizuje u partnerstvu sa srodnim Univerzitetima iz zemalja okruženja.

M.B.