KONOBAR DOBIO BATINE NA RADNOM MESTU JER JE ZAMOLIO GOSTE DA NAPUSTE LOKAL NAKON ZABAVE

Tužiće batinaše zbog iživljavanja i duševnog bola

Domaću i širu javnost šokirala je vest da je pretučen ugostitelj samo zato što je radio svoj posao. Napad se dogodio u subotu, 27. novembra, na proslavi prvog rođendana i krštenja u jednom lokalu na Velikoj pijaci. Sugrađanin Veljko Žegarac (19) je tog kobnog dana bio angažovan kao konobar. Slavlje je bilo organizovano od 16 do 20 časova. Rođendan je proticao u veselju do trenutka kada je konobar morao da zamoli goste da napuste objekat u osam sati.

SAČEKUŠA IZA VRATA
Prema rečima povređenog, vlasnik restorana mu je javio da podseti goste oko 19.50 da se proslavi bliži kraj i da u osam odu iz kafane jer većina nema kovid propusnice. Kako kaže, prišao je nekolicini gostiju, koji su ostali, i oni su ga zamolili da čuju još dve pesme, što je Veljko prihvatio. U pet do osam, konobar ih je ponovo ljubazno zamolio da napuste kafanu, ali to se jednom gostu nije dopalo.
– Dečko, koji je ujak tom detetu, me je napao i počeo da me davi i vređa. Uspeo sam da pobegnem u kuhinju i zatvorio sam vrata. On je krenuo za mnom i razvalio ih. U kuhinji su bili kuvarica i njen suprug, oni su servirali hranu na tom rođendanu.
Dok su pokušali da me odbrane, kuvarici je slomio tri prsta, a njenog muža je udario u glavu, koji je
pao dole. On je šećeraš. Uspeo sam da pobegnem na zadnja vrata, ali me je tu dočekao otac tog dečka. Taj čovek me je uhvatio za vrat i davio. Dok me je stiskao, sin se zaleteo i počeo da me šutira u grudni koš. Od silnog davljenja i udaraca, ja sam pao u nesvest – navodi Veljko.
Zatim ga je, kako kaže, probudio udarac u glavu. Sve vreme ga je stariji čovek držao, dok je mlađi udarao.
– Spasilo me je nekoliko osoba koje su nas razdvojile. Među njima je bio i vlasnik lokala. Odveli su me u kuhinju da sednem i dali su mi vode i šećera. Objasnili su mi da su me ta dvojica oborili na stepenik i da su mi stiskali vrat u nameri da me uguše. Bio sam jako uplašen i trpeo sam jake bolove. Najviše me je boleo grudni koš. Krvario sam na usta i nos, posle sam povraćao krv – objašnjava konobar vidno uznemiren i dodaje da je došlo do tuče među gostima (odnosno tako su mu kasnije rekli).
Kako kaže, iako je neko napad prijavio policiji, patrola se nije pojavila, nego je prošla pored lokala. Povređenog Veljka je gazda odvezao kući u Klek. Kada ga je majka ugledala krvavog, odmah je pozvala policiju i sina odvezla u Urgentni centar. Tamo su ga sačekali i policajci.

ZVERSKO PONAŠANjE
– Po prijemu u bolnicu, urađeni su mi svi neophodni pregledi i snimanja. Nisam mogao da pomeram vrat, niti da stojim. Gurali su me u kolicima. Zadržali su me na posmatranju. I lekari i medicinske sestre su sve vreme brinuli o meni. Nekoliko dana sam bio natečen i na potiljku sam imao hematom. Na snimku se vidi da mi je i jednjak bio uvećan od posledica gušenja. U bolnici sam ležao od subote do petka – navodi mladi konobar.
Na pitanje kako se oseća nedelju dana nakon nemilog događaja, Veljko ističe da ima velik strah, jer mu je stariji napadač pretio da će uzeti pištolj i pobiti njegovu porodicu ako ih bude prijavio policiji. Još ima bolove, malaksao je i ruke ne može da podigne, jer ga bole grudi.
Takođe brine za mlađeg brata i sestru, kao i majku i očuha, koji je nedavno imao infarkt. Kako kaže, završio je smer za konobara u Ekonomskoj školi i radio je u nekoliko ugostiteljskih objekata u Zrenjaninu i Beogradu i nikad nije doživeo nijednu neprijatnost. Nažalost, „naleteo” je na loše ljude i osetio je zversko ponašanje oca i sina.
– Ovo je huligansko ophođenje, to normalan čovek ne može da uradi. Podneću tužbu protiv njih i boriću se do kraja. Postoje kamere u toj kafani koje su zabeležile napad. To sam rekao i na televiziji „Pink”, gostujući u jutarnjem programu. Oni su mi velika podrška i nude mi svaku vrstu pomoći – objašnjava naš sagovornik.
Nakon što su ovu pričuobjavili mediji, Veljku neprestano stižu poruke podrške na društvenim mrežama iz zemlje i regiona. Zovu ga i bivši poslodavci jer su zabrinuti za njegovo zdravlje. Jedina želja mu je da se oporavi. Kada sve prođe dobro će razmisliti da li će nastaviti da se bavi ovim poslom za koji se školovao.
Kako kaže, ako bude radio kao konobar, jedini uslov će biti da lokal ima svoje obezbeđenje. Veljku želimo brz oporavak, uz nadu da neće odustati od svojih snova i onoga za šta se trudio.


  • UHAPŠENI NASILNICI
    Zrenjaninska policija je nekoliko dana nakon napada uhapsila Ž. S. (56) i M. S. (31) iz Zrenjanina, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nasilničko ponašanje.
    – Oni se sumnjiče da su 27. novembra u jednom ugostiteljskom objektu u Zrenjaninu, nakon verbalne rasprave, fizički napali devetnaestogodišnjeg konobara. Ž.S se sumnjiči da je nasrnuo i na tridesetčetvorogodišnjeg gosta. Takođe su, kako se sumnja, fizički napali još dvoje zaposlenih koji su pokušali da ih razdvoje. Povređeni devetnaestogodišnjak zbrinut je u zrenjaninskoj bolnici, dok su dvoje zaposlenih lakše povređeni – navodi se u saopštenju Policijske uprave Zrenjanin.
    Ž. S. je, po nalogu osnovnog javnog tužioca u Zrenjaninu, određeno zadržavanje do 48 sati. Sutradan je uhapšen i M. S, nakon čega su obojica uz krivičnu prijavu, privedeni tužiocu na saslušanje, koji je zatražio da im se odredi pritvor.

Iva Isakov