KONSTITUISANA NOVA VLAST U VOJVODINI, SAGLASNO VOljI GRAĐANA NA IZBORIMA U APRILU

12 resora Pokrajinske vlade – kakav će biti uticaj srednjobanatskog regiona?
Uveren sam da je tim koji sam predstavio i predložio za sastav Pokrajinske vlade, izuzetno kvalitetan i da je sposoban da realizuje ono što sam najavio pred poslanicima obrazlažući program Vlade. Siguran sam da ćemo posle četiri godine mandata moći da se podičimo onim što ostaje iza nas – rekao je Igor Mirović (SNS), nakon što je u Vojvodini ove nedelje zaokružena nova vlast koja odgovara strankama koje su dobile poverenje građana na izborima održanim 24. aprila.
Predsednik Pokrajinske vlade izdvojio je tri prioriteta kojima će se rukovoditi, to su ubrzan ekonomski razvoj severne Pokrajine, unapređenje poljoprivrede, što podrazumeva razvoj malih i srednjih poljoprivrednih gazdinstava, razvoj sistema za navodnjavanje i svih drugih faktora koji utiču na rast i razvoj poljoprivredne proizvodnje, a treći prioritet je odnos sa nacionalnim manjinama – nacionalnim zajednicama. – Ja hoću da napravim poslovni model, a ne političko – birokratski model koji je do sada bio na snazi – rekao je Mirović, uz raniju ocenu da je u pitanju istorijski trenutak, jer Vojvodina najzad ima Vladu koja će biti u punoj saglasnosti sa republičkom.
Iako se spekulisalo da bi u novu Pokrajinsku vladu mogla ući Liga socijaldemokrata Vojvodine, to se nije dogodilo. Uostalom, Bojan Kostreš, drugi čovek Lige, rekao je za naš list, još u pauzi (prve) konstitutivne sednice zrenjaninskog parlamenta gde je odbornik, da ne veruje da postoji mogućnost da LSV uđe u vlast s obzirom da će od naprednjaka tražiti za Vojvodinu izvršnu i zakonodavnu vlast, kako to i piše u programu LSV, te da sumnja da će SNS na to pristati.
Lj. B.

Opširnije u štampanom izdanju…

3 - 1 - VLADA POLAZE ZAKLETVU