KONSTITUISANA SKUPŠTINA OPŠTINE ŽITIŠTE: Novi-stari funkcioneri i planovi

Preduzetnik Mitar Vučurević kao predsednik i u naredne četiri godine vodiće opštinu Žitište. Njegov zamenik ostaće Đorđe Žuža, takođe član Srpske napredne stranke. Diplomirani ekonomista i član SPS, Zoran Kasalović, do novih lokalnih izbora biće, kao i do sada, predsednik Skupštine opštine, dok će ga, kao i pre izbora 24. aprila, zamenjivati takođe socijalista Jonel Filip.

20160520 zitiste 2

Na konstitutivnoj sednici Skupštine opštine Žitište, danas je odlučeno i da sekretar Skupštine ostane isti kao i do sada. To je diplomirani pravnik Biljana Zubac. Ništa nije promenjeno ni u pogledu sastava Opštinskog veća. Danas je, međutim, imenovano samo devet od ukupno 11 članova. Da li će ta dva mesta u Veću biti popunjena novim ljudima, znaće se vrlo brzo.

20160520 zitiste kasalovic

Za ova kadrovska rešenja, na sednici Skupštine opštine Žitište glas je dalo 20 odbornika izabranih pre manje od mesec dana. Shodno najavama, osnov vladajuće koalicije ovde čine SNS sa 11, SPS sa četiri i DSS sa dva odbornika. Njima su se pridružila i dva odbornika Saveza vojvođanskih Mađara kao i dva odbornika grupe građana „Naša sela naša odgovornost – Vojislav Mrkšić”. Ovaj poznati itebejski preduzetnik i odbornik danas, međutim, nije prisustvovao konstitutivnoj sednici Skupštine opštine Žitište. Odbornici opozicione LSV (2) i grupe građana „Igor Salak – vreme je za bolje” (8), izašli su iz skupštinske sale uoči glasanja o čelnim funkcionerima Skupštine.

20160520 zitiste 4

Zahvaljujući se skupštinskoj većini na jednoglasnom poverenju da i dalje ostane predsednik Opštine, Mitar Vučurević naglasio je da planovi razvoja opštine Žitište ostaju kao i do sada, a to se najpre ogleda u potrebi gradnje kanalizacije, obnovi kolovoza na važnijim saobraćajnicama, racionalizaciji broja zaposlenih u lokalnoj samoupravi i javnim preduzećima i institucijama, izgradnji centralne deponije za smeće…

Z.Dedić