„KONSULTIR“: U novom prostoru, sa novim planovima

Švajcarska kompanija Consulteer”, obeležila je sinoć tri godine rada u Zrenjaninu, uz otvaranje novog prostora. Otvaranju je prisustvovao i pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić koji je naglasio da u Zrenjaninu uspešno posluju tri IT kompanije koje ostvaruju dobru saradnju sa Gradom, kao i sa Tehničkim fakultetom Mihajlo Pupin” i Visokom tehničkom školom strukovnih studija. On je podsetio i na osnivanje IT klastera.

Konsultir” (Consulteer) – ogranak u Zrenjaninu, potpisao je memorandume o saradnji u oblasti informacionih tehnologija sa TF Mihajlo Pupin” i VTŠ. – „Konsultir” d.o.o. iz Zrenjanina je ogranak švajcarske firme „Consulteer AG”, osnovan juna 2014. godine – kaže tehnički direktor Robert Jenei. – Bavimo se razvojem softvera, sa naglaskom na „BigData” aplikacije. Sem toga, bavimo se i razvojem mobilnih i veb aplikacija. Trenutno zapošljavamo 14 stručnjaka. Želimo da se ovde obrazuju studenti koji će, kada steknu diplomu, biti programeri atraktivni poslodavcima u IT sektoru.

Prezentaciju na engleskom održao je Marus Ridveg ( Maurus Riedweg), vlasnik i osnovač kompanije Consulteer”.

– Verujemo u budućnost u kojoj je konkurentska prednost vođena mogućnostima preduzeća da se bavi novim tehnpčogijama realnoj stvarnosti. Uticaji digitalne ere utiču na preoblikovanje poslovanja u svim granama industrije i otvara veliki potencijal – rekao je, između ostalog, gost iz Švajcarske, kao i Dragoslav Milanović, jedan od vlasnika.

U znak zahvalnosti za uloženi trud dizajneru prostora Aleksandri Kovačević, i marketing menadžeru kompanije Ivani Petrov, uručeno je cveće.

M.B.

Foto: Nebojša Tatomirov

koncultir3 konsultir4 kosultir1