Koronavírus járvány-vasárnaptól rendkívüli állapot hirdettek

A nagybecskereki városi válságstáb intézkedései

A városi válságstáb mely ülésén Čedomir Janjić polgármester elnökölt hétfőn megtartott ülésén, a rendkívüli állapot bevezetését követően, megtartotta első ülését, melyen a következő intézkedéseket hozták meg:
A rendkívüli állapot bevezetése nem jelenti azt, hogy a munka a privát és közszférában leállna. Az ajánlás a munkaadók felé, az hogy aki teheti munkáját otthonról végezze. Amennyiben ez nem lehetséges, akkor a munkahelyen biztosítani kell minden higiéniai és technikai feltételt a vírus terjedésének a meggátolása érdekében. (az egy helységben tartózkodok létszámának a korlátozását a szükséges védőfelszerelés biztosítása)
Nagybecskerek város felszólítja a munkáltatókat, a legnagyobb mértékben tegyék lehetővé a munkavállalóknak az otthonról való munkavégzést. Ez különösen vonatkozik azon munkavállalókra, akiknek gyermekei a tanítás felfüggesztése miatt otthon maradnak.
A polgároknak tilos a gyülekezés, kerüljék a látogatásokat, és csak halaszthatatlan ügyek intézése érdekében hagyják el otthonukat. A 65 év feletti polgártársakat arra kérik ne hagyják el egyáltalán otthonaikat.
Az éjjeli tömegközlekedési járatokat ritkítják. Napközben változatlan marad a járatok sűrűsége.
Szünetel az iskolák és az iskoláskor előtti intézmények munkája. Nagybecskereken nem lesz ügyeletes óvodáskor előtti intézmény.
A vendéglátó egységek munkaidejét rövidítették (8h-19h)
A szociális intézmények bezárják klubjaikat.
A sportlétesítményeket működtető közvállalat és Nagybecskerek Város Sportszövetsége felfüggesztik a városban található sportlétesítmények működését.
Nagybecskerek város közigazgatási hivatalának, a közvállatoknak és közintézményeknek, melyeknek a város az alapítója, lehetővé kell tenniük minden krónikus betegséggel küzdő és minden 60 év feletti dolgozónak, hogy munkájukat otthonról végezzék.
A válságstáb ügyeletes telefon számokat vezet be, melyeken a polgárokat a szükséges információkkal látja el. Az idős polgártársaink is amennyiben segítségre van szükségük ezeket a számokat hívhatják.
A kommunális rendőrség és az illetékes felügyelőségek külön figyelemmel ellenőrzik az 50 főnél több személyt befogadni képes létesítményeket.
A helyi közösségek munkaidejét meghosszabbítják és ügyeletet hoznak létre.