KUP SRBIJE U KOŠARCI: Istorija ispisana u Žitištu

KK „Sveti Đorđe” je u veoma kratkom periodu postigao dva istorijska uspeha – najpre je osvojena jesenja titula u Prvoj srpskoj ligi, a potom je večeras, 26. decembra, izboren plasman na finalni turnir Kupa Radivoja Koraća koji je na programu u februaru u Nišu. Žitištani su u utakmici polufinala 2. stepena Kupa Srbije savladali prvoligaša „Vojvodinu” iz Novog Sada rezultatom 98:82.

Domaća ekipa je igrala veoma borbeno od samog starta meča i bila je dominantna u odnosu na ekipu iz Novog Sada tokom cele utakmice, a treba napomenuti da je u nekoliko navrata prednost domaćih iznosila čak i 30 poena razlike.

– Ovo je neverovatan uspeh, ja ne znam da li je nekad ekipa iz trećeg ranga takmičenja izborila plasman na finalni turnir Kupa Radivoja Koraća. Svakako da ćemo dati svoj maksimum i u Nišu, a sigurno da će veliki motiv biti igrati protiv ekipa koje nastupaju u ABA ligi, posebno ako u žrebu dobijemo velikane kao što su Crvena zvezda ili Partizan – rekao je Danijel Čuč, košarkaš „Svetog Đorđa”.

Danijel Čuč u napadu

Jedan od igrača je koji je pružao svoj maksimum i u odbrani i u napadu tokom čitavog toka meča bio je iskusni Marko Vulin.

– Suviše je bilo šta reći posle ovakve pobede. Nismo svesni još uspeha, i mislim da ćemo tek u Nišu shvatiti gde se nalazimo i ko su nam protivnici. Sa nama se nikad ne zna, možda napravimo još koju senzaciju i iznenadimo nekog na finalnom turniru – rekao je Marko Vulin.

Marko Vulin (levo)

Tokom januara će biti odigran i finalni meč drugog stepena Kupa Srbije u kojem će se sastati „Sveti Đorđe” i Novi Pazar, a bez obzira na rezultat, obe ekipe će se plasirati na finalni turnir Kupa Radivoja Koraća.

KK Sveti Đorđe: Ostojić (25), Vulin (5), Čuč (16), Tomić (22), Krstanović (11), Miljanić, Ugrčić, Pavlović, Stanić (11), Šuput (4), Đokić (4), Trivunović. Trener je Marko Boljac.

 

Tekst i fotografija:

Damir Petrović

Marko Tomić (desno)
Jovan Ostojić