KURS ZA LEKARE U „VOJVODINI“: Melanom ubije svakog minuta po jednu osobu u svetu

Na svake 52 sekunde u svetu umre jedan oboleli od melanoma, rekla je u svom uvodnom predavanju doktorka Jelena Nikolić. Ona je jedna 11 predavača koji će danas podeliti svoje znanje sa svojim kolegama lekarima na kursu Podružnice lekara Zrenjanin koji se održava u Hotelu „Vojvodina“ u toku današnjeg dana.

rsz_dscn0020 rsz_dscn0015

Osim doc. dr Nikolić, predavanje će održati i dr Bojana Spasić, doc. dr Milana Ivkov Simić, asist. dr Tatjana Roš, dr Aleksandra Popović, asist. dr Ivana Mijatov, prof. dr Nada Vučković, doc. dr Mladen Jovanović, prof. dr Aleksandar Kiralj, doc. dr Borislava Nikolin i asist. dr Branislava Gajić.

Moderator programa bila je prof. dr Zlata Janjić, specijalista plastične i rekostruktivne hirurgije i upravnik Klinike za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju Kliničkog centra Vojvodine. O melanomu, odnosno interdisplinarnom pristupu lečenja melanoma govorio je i doktor Predrag Matejin, takođe specijalista plastične i rekonstruktivne hirurgije.

rsz_dscn0022

Svi učesnici su prilikom ulaska u salu dobili testove koje su popunjavali pre predavanja, a drugi test će popunjavati posle svih predavanja.

Kurs je akreditovalo Srpsko lekarsko društvo, a u organizaciji je pomogao Grad Zrenjanin.

Kurs je otvorio kratkim kulturno-umetničkim programom Duo „Petrovgrad“.

rsz_dscn0010

S.K. 

Opširnije u novom broju lista „Zrenjanin“…