LETO U SRPSKOJ CRNJI: Boemski etno-bazar udruženja „Draga Gavrilović“

Na dvanaestim po redu „Boemskim noćima”, turističko – zabavnoj manifestaciji održanoj 21. jula u Srpskoj Crnji, Udruženje građana „Draga Gavrilović“ organizovalo je drugi po redu Boemski etno-bazar ručnih radova, tradicionalnih jela i suvenira. Svoje radove izlagalo je 16 udruženja iz Bele Crkve, Čoke, Novog Bečeja, Kikinde, Iđoša, Bantske Topole, Banatskog Velikog Sela, Banatskog Karađorđeva, Hetina, Aleksandrova, Radojeva i Srpske Crnje.

etno bazar srpska crnja2

Veliki broj posetilaca uživao je u radovima vrednih i kreativnih žena koje su na prostoru od nekoliko stotina kvadrata u hladovini stoletnih stabala sofore, izložile rukotvorine. Pokrovitelji cele manifestacije bili su Opština Nova Crnja, SKTC „Đura Jakšić” i Mesna zajednica Srpska Crnja. Svi učesnici dobili su zahvalnice i imbolični poklon za učešće na Boemskom etno bazaru.

etno bazar srpska crnja3

– Udruženje „Draga Gavrilović“ je osnovano pre nešto više od osamnaest meseci sa ciljem da afirmiše kreativnost i tradiciju, a takođe i da podstakne svoje članice u savladavanju novih tehnika za izradu ručnih radova – kaže Ružica Nikoletić. – Iako mlado, Udruženje je već učestvovalo na više od dvadeset izložbi ručnih radova širom Vojvodine i imalo zapažene izložbe na sajmovima turizma u Novom Sadu, prošle i u Beogradu, ove godine u sklopu Turističke organizacije Vojvodine.

M.B.