„LIVAĐANKE” NA ETNOSUSRETU U NIŠKOJ BANJI: Prva mesta za belu košulju i sitne kolače

Tradicionalni etnosajam pod nazivom Etnosusreti – Niška Banja 2021”, trinaesti put, održan je prvih septembarskih dana na glavnom banjskom šetalištu. Bilo je više od stotinu udruženja, samostalnih izlagača i zanatlija. Predstavljeni su radovi domaće radinosti, suveniri i razne druge narodne rukotvorine, a među njima je bilo i Udruženje žena Livađanke” iz Aleksandrova. Organizator manifestacije je Udruženje žena Kruna” iz Niške Banje, a pokrovitelj Gradska opština Niška Banja.

Kako nam je rekla Ljubinka Miškov, predsednica „Livađanki“, prvo mesto im je pripalo u kategoriji „Bela košulja“, kao i u kategoriji sitni kolači.

Moram da pohvalim organizatore, zaista su se potrudili da nam boravak bude ugodan, a posebno smo ponosne što smo u Livade donele dve diplome za osvojeno prvo mesto. Posetiocima i učesnicima su se dopali kolači, breskvice koje su „porumenele“ od soka od malina, i urme punjene filom od bele čokolade – rekla nam je Ljupka Miškov.

Sajam je bio izložbeno-revijalnog i takmičarskog karaktera, a Danijela Petković, predsednica „Krune“ pohvalila je izložbeni štand Banaćanki.

M.B.