MAKETE JEDRILICA NADOMAK ARADCA – „Srem kup“ u Banatu

Zrenjaninski vazduhoplovni modelari  Bojan Gostojić i Živa Kovački potvrdili su takmičarski ugled na 34. Srem kupu održanom ovog vikenda na poligonu nadomak Aradca. U takmičenju slobodnoletećih modela, u klasi F1B (gumenjanci) Gostojić je zauzeo prvo mesto, dok je Kovački bio drugi u klasi F1C (jedrilice koje na takmičarsku visinu podiže motor sa unutrašnjim sagorevanjem – takozvani penjači). U ovoj klasi prvo mesto osvojio je Beograđanin Dragan Lakić, dok je u klasi F1A (jedrlice koje se u vazduh dižu povlačenjem sajle) najbolji bio Izraelac Balasino Aviv. U klasi F1Q (jedrilice na elektropogon) Srbija nije imala predstavnike.

00 naslovna prva 07 tabela rrr 05 sudije

-Ovo takmičenje boduje se za svetski kup i otuda osvajanje prvog mesta smatram izvanrednim uspehom. Bodovi osvojeni na 34. Srem kupu važni su u mom nastojanju da i ove godine u juniorskoj konkurenciji potvrdim primat na svetskom nivou. Od iduće godine, međutim, moći ću da se takmičim samo u seniorskoj konkurenciji pa mi predstoje teži izazovi – rekao nam je Bojan Gostojić.

01 ceh se sprema 02 finale u zoru 03 bojan

Više od 50 aviomodelara iz Srbije, okolnih zemalja, Češke, Finske, Poljske i SAD, nadomak Aradca ovog puta okupio je Avio-klub iz Nove Pazove. Nikola Bunčić, predsednik AK Nova Pazova zahvaljuje se na podršci Pokrajinskom sekretarijatu za sport kao i vazduhoplovnim savezima Vojvodine i Srbije.

03 a finci 03 a ziva kovacev 04 pustanje jedrilice 06 tabela

U nedelju je kod Aradca održano drugo kolo takmičenja raketnih modelara Srbije (u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji), ali i takmičenje jedriličara u klasi F1H koje se boduje za evropski kup.

Z.D.