Mali heroj Vuk za našeg Ogija

Piše: Milena Bečejac

Nema velikih i malih tema. Ima samo malih i velikih ljudi. A ovde je reč o velikim ljudima, onima koji pomažu koliko god mogu. Reč je o akciji Udruženja „Čep za hendikep” i Udruženju „Vratimo deci radost u pokretu”. Oni su se udružili da pomognu zrenjaninskoj porodici Žužić kako bi petogodišnji Ognjen dobio kolica.
„Vratimo radost deci u pokretu” priprema Uskršnji dečji festival, a ulaznica će biti – čep. I svi ti čepovi biće dragoceni kada Ognjen, koji ne može da hoda, dobije invalidska kolica i krene u šetnju. Posredstvom portala „Vratimo radost deci u pokretu”, već su se javili humani ljudi. Najpre su se javile Dženana i Amra iz Sarajeva:- Ništa ne brinite, skupljamo čepove, poslaćemo, sve je naša briga – poručile su. Potom je stigao i poziv iz Kragujevca. Stižu i drugi.
Javio se i Vuk Grujičić, sa mamom Aleksandrom i tatom Stojanom. Vuk je najveći od malih heroja. Rođen 25. maja 2012. godine, u Beogradu. Grujičići su poslali 150 kilograma čepova za našeg Ogija.
Ustvari, znate li ko je Vuk? To je onaj mališan koji je na rođenju imao samo 450 grama i mogao je da stane u tatinu šaku. Mališan borac, junak nad junacima… I ovoj porodici potrebna je pomoć za Vukovo lečenje. Sada, kada su saznali za akciju, žele da pomognu Ognjenu. Jer, dobrota se na dobrotu naslanja. Znaju Vukovi roditelji kako je Ivani i Marku. Neprospavane noći, lečenje, bolnice, ali i mnogo radosti koje im njihovi mališani pružaju. I žive za njihov osmeh. Znam da mi je Marko pričao da, kada izvede Ognjena u šetnju u dečjim kolicima koja je prerastao, da ih prolaznici čudno gledaju ili okreću glavu. Slično kaže i Vukov tata.
Pred nama su uskršnji praznici. S nestrpljenjem, deca Zrenjanina očekuju svoj festival „Uskršnje jaje”. Biće ovoga puta u prilici da pokažu humanost… Vaskrs i jeste prilika da darujemo, i da pomognemo, i da ispunimo naša srca verom, ljubavlju i nadom.