ZAVRŠENI 48. SUSRETI PROFESIONALNIH POZORIŠTA LUTAKA SRBIJE U ZRENjANINSKOM POZORIŠTU:

Gran pri Festivala predstavi „Ježić Žožo”
Proglašenjem i uručenjem nagrada i izvođenjem predstave dece iz Gračanice, „Budi to što jesi”, u Narodnom pozorištu „Toša Jovanović” su prošle srede, 14. marta, završeni trodnevni 48. Susreti profesionalnih pozorišta lutaka Srbije.
Učesnicima manifestacije i publici se, u ime domaćina, zahvalio a najuspešnijima čestitao, direktor zrenjaninskog Pozorišta Ivan Francuski. Glumica Lutkarske scene i koordinatorka pretećeg programa Susreta, Senka Petrović, podsetila je još jednom na predstave koje su okupile decu i odrasle na pozorišnu manifestaciju a odluke žirija je sopštio Jovan Caran, jedan od najnagrađivanijih iz sjajne glumačke, a i rediteljske ekipe Lutkarske scene zrenjaninskog Pozorišta.
Pozorište mladih iz Novog Sada je dodelilo Nagradu „Boško Zeković” za životno delo Mirjani Šajtinac. Glumica koja je na Lutkarskoj sceni Narodnog pozorišta „Toša Jovanović” ostvarila brojne uloge i dobila brojne nagrade, igrajući četrdeset godina, lukarstvu je posvećena i danas i, kako je rekla, ozarena je Nagradom koja joj je uručena na Susretima.

2b SUsret lutkara
B. Jajić

Opširnije u štampanom izdanju