MATURANTI MEDICINSKE ŠKOLE PROSLAVILI MATURU

Veče puno prijateljstva i stvaranja lepih uspomena

Okupljanjem na glavnom gradskom trgu, uz mnogo radosti, zagrljaja i ponosnih pogleda rodbine i prijatelja obeležen je početak maturske večeri učenika srednje Medicinske škole. Dok su sve oči bile uprte u njih, obučeni u svečane toalete, maturanti su prodefilovali pored publike. Uz cveće i balone koje su nosili u rukama, najlepši detalj bio je ipak osmeh i pozitivna energija koja je isijavala iz njih.
Iako ove godine zbog pandemije nije organizovana svečana priredba u njihovu čast kao ranije, maturanti nisu bili uskraćeni svečane dodele diploma koja se, bez publike, održala u svečanoj sali hotela „Vojvodina“.

IZ ŠKOLE PONELI PUNO ZNANJA
Za đaka generacije proglašen je Nikola Ostojić, farmaceutski tehničar, nosilac Vukove diplome i specijalnih diploma iz hemije i preduzetništva.
Nikola je izjavio da je još od osnovne škole voleo da ide na takmičenja iz raznih oblasti, što je nastavio i u srednjoj školi, kao i da je već upisom u srednju školu sebe video kao đaka generacije. Ima osećaj, kako je rekao, da je njegova generacija zbog pandemije dosta propustila, ali da je za uzvrat dobila jedno interesantno iskustvo. Nikola školovanje planira da nastavi na Stomatološkom fakultetu u Beogradu.
Direktorka Škole Sanja Kukolj veruje da su učenici iz škole poneli puno znanja i veština koje će im koristiti u životu, a pre svega lepe uspomene i rado sećanje na vreme koje su poveli sa njima. Za kraj, poželela je mnogo sreće i uspeha svojim maturantima.

MATURIRALO PET ODELJENJA
Generacija 2016/2020. broji 146 učenika u tri smera i pet odeljenja. 91 medicinsku sestru-tehničara na srpskom jeziku, 26 medicinskih sestara-tehničara na mađarskom jeziku i 29 farmaceutskih tehničara.
Magdalena Eremić (IV-1), Svetlana Veljković (IV-2), Radovanka Đurić (IV-3), Maja Đukić (IV)-5 i Magdolna Martinov(IV-6) su razredne starešine koje su protekle četiri godine vodile ovu generaciju.
Vukovom diplomom nagrađeno je 26 učenika.
To su Sanja Blažić, Marija Grandić, Jelena Žuljević, Mila Nikolin, Anja Stančić i Anđela Tadić iz IV-1, Dijana Berar, Nevena Vidić, Ivana Vukobrat, Isidora Ždrale i Isidora Pruginić iz IV-2. Iz IV-3 nosioci Vukove diplome su: Sonja Baračkov, Andrea Veselinović, Tijana Tešić i Aleksandra Pap, a iz IV-5 vukovci su: Biljana Durić, Ivana Zubac, Milica Ilić, Nikolina Kirćanski, Milica Kolarov, Smiljana Lakatuš, Nikola Ostojić, Uroš Popov Tapavički, Marija Prusac, Andrea Sabo i Bojana Stanisavljev.
Učenici koji su se istakli u okviru svojih odeljenja su: Tatjana Đukić (IV-1), Milijana Dukić (IV-2), Tijana Tešić (IV-3), Nikola Ostojić (IV-5) i Hilda Časnji (IV-6

 

  • DIREKTORKA SANJA KUKOLJ
    Oproštaj od još jedne generacije
    – Dragi naši maturanti, poštovane kolege, najpre želim da vas
    pozdravim i kažem da se radujem što vas sve vidim ponovo i to u
    ovolikom broju. Generacija ste kojoj je pandemija uskratila najlepše i najdragocenije trenutke u školovanju, ali, ipak treba da budemo srećni, jer smo svi zdravi. Hvala vam što ste i u ovim teškim trenucima pokazali da ste odabrali pravu profesiju u kojoj pored znanja i veština, preovladava humanost i osećaj solidarnosti – rekla je direktorka Sanja Kukolj u svom obraćanju maturantima.

Jovana Šormaz
Foto: „Đenka“