MEĐUNARODNI SAJAM LOVA, RIBOLOVA I TURIZMA: Pehar Zrenjaninu

Grad Zrenjanin nagrađen je sa šest velikih zlatnih medalja i peharom Novosadskog sajma za visok kvalitet organizacije manifestacija na sinoćnoj svečanosti u kongresnoj sali Master centra u Novom Sadu na Međunarodnom sajmu lova, ribolova i turizma „Lorist 2019“, koji se ove godine održava od 2. do 7. oktobra.
Nagradu je primio gradonačelnik Čedomir Janjić.
– Velike napore svakodnevno ulažemo kako bismo promovisali Zrenjanin kao dobro mesto za investiranje, ali smo prepoznali i turizam kao neiskorišćen resurs i veliki potencijal, a sudeći po ovom peharu, to nam ne ide loše. Iz godine u godinu sve više ljudi nas posećuje, a po 34. put smo iskoristili svoj brend „Dana piva“ i oborili sve rekorde. Blizu pola miliona turista obišlo je naš grad za sedam dana. Mislim da to najbolje govori šta i kako radimo – izjavio je Janjić i zahvalio se stručnom timu Novosadskog sajma.

Prema njegovim rečima, ,,Dani piva“ nisu jedina gradska manifestacija, već postoje i druge, podjednako važne i interesantne.
– Pehar ne pripada samo meni, već svim mojim saradnicima, a pre svega sugrađanima koji na bilo koji način učestvuju u promociji i prezentovanju našeg Grada. U kalendaru dešavanja svakog meseca imamo barem jedu važnu manifestaciju i brinemo da sve generacije imaju svoj program – rekao je Janjić.

M.Malbaški