MEMORIJAL „IGRAJMO ZA 16”: Na startu vatrogasci i Vojvoda Stepa

Danas je održan žreb za ovogodišnji Memorijalni turnir Igrajmo za 16” u Zrenjaninu. Takmičenje će početi 17. marta u hali sportova Medison utakmicom između Vatrogasno spasilačkog bataljona i Vojvodе Stepe. Istog dana će igrati ekipe JKP „Čistoća i zelenilo“ i FAM Botoš. Drugog dana nadmetanja sastaju se u Kristalnoj dvorani Studentski dom Zrenjanin – Gradska uprava i NIS – JKP „Vodovod i kanalizacija“. Utakmice se igraju u terminima od 10 i 11 časova.
– Zrenjanin se dokazao u organizaciji brojnih velikih sportskih takmičenja, a ovo je jedna od manifestacija koja zaslužuje pažnju gradskih institucija. Uvek moramo imati na umu da je ovo memorijal, humana akcija kojom se sećamo tragično nastradalih radnika RTS-a – rekao je Simo Salapura, pomoćnig gradonačelnika Zrenjanina
Za polufinale će biti organizovan novi žreb, a finale će se igrati 20. marta od 11 časova. Kao i prethodnih godina, ovu humani akciju su podržali Gradska uprava, JU „Sportski objekti“, Sportski savez, Kancelarija za mlade, Udruženje fudbalskih sudija i Crveni krst.

Na prethodnih sedam turnira odigrano je 50 utakmica, a ove godine će se približiti broju od ukupno 500 učesnika. Žrebu za ovogodišnji turnir prisustvovao je Svetozar Stanković, član Organizacionog odbora beogradskog turnira. Povodom osmog Memorijalnog turnira Igrajmo za 16“ koji će se igrati u Zrenjaninu, prezentovana je publikacija o do sada održanim turnirima u našem gradu u kojoj su predstavljeni učesnici, pobednici, organizatori i prijatelji ove humane akcije.

N.M.