PETAR GRAŠO ODRŽAO KONCERT U ZRENjANINU: Veče poznatih balada i hitova

Prvi put pred zrenjaninskom publikom, u prepunoj velikoj sali Kulturnog centra, popularni pevač zabavne i pop muzike, tekstopisac i kantautor Petar Grašo, održao je sinoć dvočasovni koncert. Nizali su se brojni hitovi koji su obeležili njegovu, 25 godina dugu karijeru poput „Trebam nekoga”, „Jedina”, „Ako te pitaju”, „Voli me”, „Ko nam brani”, „Vera od suvog zlata”, „Uvik isti” , „Nevista”, „Utorak” i mnoge druge koje su naši sugrađani pevali zajedno sa njim. Nakon svake numere sledile su ovacije i gromoglasan, dugotrajan aplauz.
– Kada neko ima sreću da mu karijera traje 25 godina, ne postoji jedan najvažniji momenat u životu umetnika. To je prosto splet mnogih okolnosti, pesama, odnosa sa ljudima i odluka. Prelomni trenutak u mojoj karijeri jeste bio taj kada me je sa 16 godina primetio Oliver Dragojević i na festivalu „Dora” (hrvatsko kvalifikaciono takmičenje za Pesmu Evrovizije) 1995. izveo jednu od mojih prvih pesama „Boginja”. To je odredilo moj dalji put i opredelilo me da postanem muzičar – rekao je Petar Grašo koji je u svojoj karijeri sarađivao i sa Tončijem Huljićem, Doris Dragović, Goranom Bregovićem i Lepom Brenom.
Na pitanje u čemu je tajna njegovog uspeha i trajanja na muzičkoj sceni, Grašo je odgovorio
da je najvažnija emocija i način na koji pristupa publici na svakom koncertu.
Grašo je rođeni Splićanin, a Split je iznedrio mnoga velika muzička imena. Kako je rekao, danas je mnogo mladih koji žele da se bave muzikom, ali i drugim granama umetnosti.
– Nikoga ne treba proglašavati talentovanim pre vremena. Bitno je da se deca prepoznaju u tome što rade i da je vredno to što stvaraju, a talenata će biti uvek, na bilo kom delu sveta – poručio je poznati muzičar.

M.Malbaški
Foto: Bojan Stanulov