MIROSLAV ZELEN, DIREKTOR „NET BUS”-A O POSKUPLJENJU PREVOZA I PROBLEMIMA U POSLOVANJU

Cenu karata diktira gorivo

Od 1. jula poskupeo je gradski autobuski prevoz. O razlozima povećanja cene karata, problemima koje prave divlji taksisti, sprovođenju Studije o javnom gradskom saobraćaju, između ostalog, razgovarali smo sa Miroslavom Zelenom, direktorom kompanije „Net bus & CO”.

Zašto je došlo do povećanja cena karata u gradskom prevozu?
– Gradu smo se obratili sa zahtevom još pre nove godine, s obzirom da je došlo do drastičnog povećanja cene goriva. Mi smo privatno preduzeće i naši prihodi zavise od prodaje karata. U jednom momentu počeli smo da radimo sa gubicima. To se prevashodno desilo zbog povećanja cene nafte, mada ne treba zanemariti ni to što su rezervni delovi takođe poskupeli. Poslednji put kada smo podigli cenu na 60 dinara nafta je bila 141,5 dinar po litru, a pre nove godine otišla je na 170 dinara, to je povećanje preko 20 odsto. Zato smo se obratili Gradu da nam koliko mogu izađu u susret, da nam odobre povećanje na 70 dinara.

Da li je u planu da poskupi i međumesni prevoz?
– Kao što znate cene međumesnih karata su veoma povoljne. Mi ćemo ipak morati da korigujemo i cene ovih karata. Na to pre svega utiču neregistrovani taksisti, ili kako ih zovu „divlji”.

Još 2015. godine napravljena je Studija o javnom gradskom i prigradskom saobraćaju, da li je vaša kompanija primenjuje?
– Da, naravno koristimo je u velikoj meri, to je odlična studija koju su radili renomirani stručnjaci sa Fakulteta tehničkih nauka. Mi smo nju još i proširili, tako što smo ubacili dodatne linije koje se ne spominju u studiji. To su linije za Klek, Ečku i Stajićevo. Za ove pravce prevoz ide na svakih sat vremena. Naravno mi ovaj dokument koristimo i u gradskom prevozu i moram da kažem, dosta nam je pomogao kao i Gradu.

Problem neregistrovanih taksista ili „divljaka” i dalje postoji. Kako se vi, kao privatna kompanija nosite sa ovom pojavom?
– To je izuzetno veliki problem. Mi smo prinuđeni da vozimo po jeftinijim cenama, umesto po realnim. Kao odgovorna firma mi smo dužni da isplatimo naše zaposlene i njihove doprinose, a tu su i obaveze koje imamo prema državi. Za razliku od nas koji svoje obaveze ispunjavamo, taksisti koji rade na crno ne plaćaju poreze i doprinose. Borili smo se sa ovim problemom svim zakonskim merama koje su nam na raspolaganju. Nismo samo mi oštećeni u ovom slučaju nego i građani i država. Kada sednete u „divlji” taksi vi niste osigurani, ne znate da li je to vozilo prošlo tehnički pregled, da li je ispravno. Mi nemamo ništa protiv konkurencije, ali ako mi poštujemo zakon i plaćamo svoje obaveze, moraju i oni.

Kakav vozni park ima vaša firma, imate li dovoljno vozila za sve linije?
– Vozni park koji posedujemo je u izuzetno dobrom stanju. U poslednjih godinu dana smo nabavili 15 vozila. Na pojedinim linijama imamo manji broj putnika, pa tu umesto klasičnih autobusa ubacujemo kombi prevoz do 20 putnika. Nabavili smo i dva autobusa za visokoturistički prevoz. U poslednje dve godine smo puno uradili na obnovi voznog parka.

Poznato je da imamo deficit vozača svih kategorija, a naročito nam fale vozači autobusa. Kakava je situacija u vašoj firmi?
– Imamo dovoljno vozača, trudimo se da budemo korektni prema njima, da imaju redovna primanja, plaćene dnevnice, da dobiju godišnji odmor, sva prava koja im po zakonu pripadaju. Naš problem je manjak mladih vozača. Ranije smo veliki broj dobijali od vojske, gde su ti ljudi tokom služenja vojnog roka sticali vozačko iskustvo. Kada je ukinuto obavezno služenje vojnog roka, država je ostala bez značajnog izvora vozača. Zbog manjka vozača mi smo pre godinu dana sproveli određene mere. Zbog skupog polaganja za D kategoriju, mi smo stipendirali polaganje mladim vozačima. Oni nakon toga potpisuju ugovor sa nama i počinju da rade u našoj firmi.Ž. Mišić

  • ZA VOLAN AUTOBUSA NE PRE 21.
    U javnosti se u poslednje vreme spominje mogućnost da zbog manjka vozača oni za volan autobusa mogu da sednu već sa 18 godina, umesto sa 23 koliko je sad. Na pitanje šta misli o tome, Miroslav Zelen kaže da je 18 ipak premalo godina za obavljanje posla vozača autobusa.
    – Kad vozite autobus niste samo odgovorni za sebe već za sve putnike, kao i druge učesnike u saobraćaju. Najverovatnije će država spustiti tu granicu na 21 godinu, tako su uradile zemlje u Evropi – smatra Zelen.

Ž. Mišić