UHAPŠEN DIREKTOR „METERIZI-DM” DOO

Osumnjičen za uzurpaciju zemljišta

Pripadnici Policijske uprave u Zrenjaninu su po odobrenju Osnovnog tužioca u Zrenjaninu uhapsili S.L. iz Lazareva (Zlatice). Njemu se na teret stavlja sumnja da je izvršio krivično delo protivpravno oduzimanje zemljišta. On se sumnjiči da je u toku 2019. godine kao direktor u privrednom društvu „Meterizi-DM” DOO, protivpravno zauzeo zemljište pored Begeja u centru Zrenjanina, time što je postavio montažni objekat (letnju baštu) ispred objekta „Stara pivnica”. Tu je pružao ugostiteljske usluge, a da nije imao odobrenje za korišćenje priobalnog zemljišta.
U Agenciji za privredne registre navodi se da su preduzeće „Meterizi-DM” osnovali Dejan Turudić (48), Milo Ražnatović (43) i Slobodan Lojpur (44) sa ulogom od 33,33 odsto u osnivačkom kapitalu, piše dnevni list „Politika”.
Inače u Zrenjaninu se javnost dugo bunila zbog izgradnje ovog objekta. Osim građana dosta kritika je došlo od strane stručnjaka. Oni su skrenuli pažnju da se izgradnjom ovog objekta zatvara požarni put, a prekinut je i put koji vodi od čuvene palate „Dunđerski”, sve do pogona pivare i mesta gde je podignut „Muzej piva”. Ovaj potez je fotografisan za prve razglednice Zrenjanina, jer se radi o jedinstvenom ambijentu, navodi se u „Politici”.

Ž. M.