MLADE TENISERKE I TENISERI GALEBA OVE SEZONE IMALI SU ZAPAŽENE REZULTATE

Vole takmičenje, druženje i šalu

Više od 40 plasmana u polufinale ili finale turnira na kojima su učestvovali, imali su mlade teniserke i teniseri TK Galeb 1890. Zato im nije bilo lako da odluče koji pehar da ponesu na slikanje za list „Zrenjanin” i koje bi ovogodišnje takmičenje izdvojili.
Desetogodišnja Dunja Kulpinac pamtiće učešće na međunarodnom prvenstvu „Smrikva bol” u Istri. Izgubila je u drugom kolu glavnog turnira od devojčice koja je kasnije osvojila prvo mesto, ali je nakon toga Dunja pobedila na utešnom turniru.
– Bilo je takmičara iz celog sveta, upoznala sam mnogo drugara, a najviše sam se igrala sa devojčicama iz Crne Gore. Osim što smo igrali mečeve, organizovali smo i male proslave – priča Dunja, dodajući da joj je ove sezone pomoglo to što je usavršila forhend, na čemu je radila cele zime.
Marko Denda kao omiljeni momenat sa terena izdvaja finale Otvorenog prvenstva Beograda za dečake do 10 godina. Dušan Baždar je ponosan na plasman među osam najboljih u Vojvodini (konkurencija do 12 godina), a četrnaestogodišnji Luka Uzelac istakao je ulazak u polufinale na prvenstvu Vojvodine.
Neki turniri postaju važni zbog neizvesnih mečeva, čak i kada ishod nije pobeda. O takvim susretima sa dobro poznatim prijateljima i rivalima govore desetogodišnjaci – Anđela Đorđević i Vanja Nikolić.
– Pamtiću finalni meč prvenstva Vojvodine sa Lanom Virc iz Subotice. Ona mi je najteža protivnica – kaže Anđela Đorđević.
– Meč koji pamtim je sa vojvođanskog prvenstva, a igrao sam sa Aleksom Mirkovićem iz Sombora. Prvi set sam dobio sa 4:1, drugi je dobio on rezultatom 5:4, a u taj-brejku je bilo 7:4 za Aleksu. Bilo mi je teško posle toga. Uglavnom kada izgubim, zovem trenera i pričam kako je prošlo, to mi pomogne – objašnjava Vanja Nikolić.
On i Aleksa su među najuspešnijima u konkurenciji do 10 godina, ali su se i na prvenstvu Vojvodine i na šampionatu Srbije sastali već u prvom kolu, budući da u ovom uzrastu na takmičenjima nema rangiranja niti nosilaca. Zato svi mališani iz Galeba jednoglasno kažu da je važno imati sreće u žrebu.
Teniska družina iz Galeba trenira pet-šest puta nedeljno, a imaju i posebne kondicione pripreme. Sparingovanje je omiljeno, a tada se nađe mesta i za zabavu.
– Volim da ih zafrkavam, naročito Anđelu jer se ona lako naljuti – priznaje Dušan Baždar, a ostali potvrđuju. Često prave i velike sparinge na koje pozivaju prijatelje iz drugih gradova. Posle se druže uz limunadu i palačinke.
– Samo ih nemojte pominjati u tekstu – dodaje teniska družina, smejući se.
Na druženju je nedostajao samo Zoran Ludoški, četvrti na listi tenisera do 14 godina, koji je bio bolestan.

M. MARIČIĆ