MLEKOPRODUKT: Biciklom i pešačenjem do čiste planete

U nedelji od 16. do 22. septembra održava se ekološka akcija koja ohrabruje zaposlene u zrenjaninskom Mlekoproduktu” da koriste alternativne vidove prevoza.Vožnja biciklom, pešačenje, zajednički prevoz automobilom sa kolegama, javni prevoz… Slogan je: „Krećite se održivo i ostanite zdravi“.

Zato ova kompanija, sprovodi akciju održivog prevoza zaposlenih. Cilj akcije jeste podsticanje razmišljanja o održivom prevozu, koji je jedan od stubova brige o životnoj sredini.

Zaposleni su ohrabreni da, uz poštovanje svih epidemioloških mera, barem tokom ove nedelje, pređu na alternative prevozu ličnim automobilima i da se provozaju biciklom, voze zajedno sa kolegama u jednom automobilu ili dopešače do posla. Računaju se svi vidovi prevoza koji doprinose očuvanju životne sredine, a učešće u akciji je u potpunosti dobrovoljno – kaže Bojana Momčilov iz Mlekoproduka“.

Glavni parametar uspeha akcije biće broj ušteđenih kilometara koje bi učesnici prešli u svojim automobilima da nisu odlučili da tokom trajanja akcije koriste ekološki čistije vidove prevoza. Učesnici samostalno prijavljuju svoje rezultate, kao i prošle godine kada je dvadeset filijala grupe Savenciaprijavilo uštedu od 35.597 kilometara, posle čega je odlučeno da se akcija proširi na celu grupu.

U kompaniji Mlekoprodukt ističu da im je želja da svojim primerom podstaknu i ostale sugrađane da se okrenu ekološki prihvatljivim vidovima prevoza.

M.B.